Menu

Kézzel-lábbal

2011-04-18 23:10:53

 

Én annak idején, amikor még élt a jászberényi férfi kézilabda a szigorú tekintetű, de roppant agilis Langmár Pistin, szegény megboldogult Molnár Zoltánon, később Ugrin Gyurin nőttem fel. Aztán emlékszem, amikor városunkban a női kézisek felemelkedése volt a téma és az izgalom tárgya!

 

Én is ott kajtattam a Hűtőgépgyár munkásszállása előtt, ahol az NB1-es izmos testű hölgyek erotikusan izzó fogadóórát tartottak a sportolókra vágyó vidéki kanoknak. Gál Edit, Pesti Edit, meg a többi, sajnos a feledés homályába esett idomok, mind-mind megannyi álmatlan és forró kézzelfogható kamaszkori álom szereplői voltak Berényben.

 

Ezt csak azért írom, mert manapság megváltozott a magyar női kézilabda irányzéka, legalábbis felsőházi, profinak nevezett szinten.

 

Itt van Magyarország legcsillogóbb női kirakatcsapata, a Győri Audi ETO KC. Minden évben befutnak a BL nevű pályaudvarra, de sohasem az aranyosan csillogó egyes vágányra! Mindig lekapcsolják őket! Már a külső elsőn. Pedig Győrben aztán minden adott, hogy végre elsők legyenek, de ne mindig a külsőn!

Pénzt ömleszt az a Audi a lányok ölébe, meg autót tol a fenekük alá, olyat, amivel a négykarikás olimpián villanthatnak. Naná, hogy Audi! Mindenki az ő kedvüket keresi! Ők meg vannak annyira nagylányok, hogy az adott pillanatban beégjenek!

 

Ezekkel a győri kézis nőkkel kapcsolatban pletykálnak havi 3-4 millió forintos fizetésről, Q7-es zsírdisznó nagy terepjárókról, amit teljes rothadásig gyötörnek a szárnyas betétek.Hisztiről, féltékenységről, ármánykodásról. Suttognak a játékos nagymenők által irányított edzőválasztásról, mely szerint: csak azzal hajlandók együtt dolgozni Görbiczék, akit ők arra érdemesnek tartanak. Magyarul, ha valaki a tornagatyás ténsasszonyokat munkára kényszeríti, nem sokkal ezután mehet Vanyus Attilához az útilapuért. Aki amúgy a főgóré a győri klubnál, de úgy, hogy saját helyzete sem egyszerű, azaz ő is kiszolgáltatott, méghozzá az edzőbuktatóknak. Akik éppenséggel lehetnek elnökbukta sütők is. Aztán mi lesz a szitu? Hogyan lesz a tovább?

 

A rosszindulatúak szerint az öltözőben, edzés, mérkőzés után rendszerint találni, szanaszét dobált, a női egészségügyben havi rendszerességgel használt, elhasznált kellékeket, akkora mennyiségben, hogy már-már Augiász istállójában látotthoz hasonlatos a szennyeződés nagysága. De ki merne szólni nekik, hogy ez nem fain? Ki vállalja, hogy munkára kényszeríti őket? És ha ezekre senki sem jelentkezik, ki fogja kezükbe adni az örömet, a hőn áhított női kézilabda béelt?

 

A kisalföldi női nihil kezd aggasztóan hasonlítani a magyar focimocsárra, amelyben az indokolatlanul agyonfizettet illusztrációk képesek sértődötten dagonyázni. Ha pedig valaki frissíteni szeretne, na az kap gazdagon! Ekkor a labdagurigató főemlősök ismerőseik által tele emésztik a magyar sportsajtót valótlan sérelmeikkel. Nem képesek változtatni. Nem erőlködnek, hiszen valamilyen módon csak kisírják a jussukat.

 

Győrben pedig bármire lehet fogni a gyatra teljesítményt. Úgysem mer kontrázni senki!  Például arra, amit a zöldek prezentáltak a spanyol Itxako ellen, a legizgalmasabb helyről, a döntőbe jutás előszobájából. Nem lőtt az átlövő, bemutatták a védekezés Disneylandjét, és mutatóskodtak! A hispánok meg nem hisztiztek, nekik a szorgos munka éppen elég volt annyira, hogy majdnem kettős győzelemmel jutottak a döntőbe!

 

A győriek már a kiesés végére készen voltak a magyarázattal, miszerint a bajnoki döntőre készülnek! Arra a fináléra, amit csak akkor veszíthetnek el, ha nem állnak ki a meccsre!

 

Magyarázkodásból már teljesen olyanok, mint a focisták. Csakhogy a lányok nem lábbal, hanem kézzel.

 

Meg leginkább szájjal!

 

BL győztesek!

 

Horti Gábor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít