Menu

A Jászberénybe már szinte hazajáró Osonó Színházműhely is díjat kapott

2012-01-21 10:26:13

 

A magyar kultúra napja alkalmából Halász János, a Nemzetierőforrás-minisztérium parlamenti államtitkára és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár kitüntetéseket adott át Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

 

Márai Sándor-díjat hárman, Bibliotéka emlékérmet tízen, Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat pedig heten vehettek át, öt közösség – köztük a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely – nyerte el a Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díjat. Átadták a Kultúra pártfogója díjat és a Kultúra támogatásáért címet is, a Minősített Közművelődési Intézmény címet pedig mostantól 17 intézmény viselheti.


Az Osonó Színházműhely vezetője, Fazakas Misi a díjátadó után úgy nyilatkozott, projektjeik sikerességén túl a környezetüknek is szüksége van az ilyen típusú visszajelzésekre. Nemcsak erős visszaigazolásként értékelte az elismerést, de Sepsiszentgyörgy számára is fontos jelzésnek. Úgy fogalmazott, a díj megerősíti azt, hogy egy fiatalokat foglalkoztató, független színházzá alakuljanak, amire nagyon kevés példa van. Fontosnak tartotta továbbá, hogy egy közösségi díjat vehetett át, amely a csapatnak szól, hiszen alapvetően fontos a számukra, hogy közösségként alkossanak és létezzenek.

 

Az Osonó Színházműhely az elmúlt évek kimagasló művészeti tevékenységéért kapta meg a Csokonai Vitéz Mihály Közösségi  Díjat. A műhely az elmúlt években szerveződött át állandó tagokkal rendelkező társulattá, mely idő alatt fontos kapcsolatokat alakítottak ki például a thaiföldi Moradokmai Színházi Központtal, a jászberényi Malom Film-Színházzal és a Schilling Árpád vezette Krétakörrel. Schilling Árpád volt az, aki felterjesztette a társulatot a díjra azután, hogy A papnő próbái során közelebbről is megismerkedett az osonósokkal, közösségük működésével.

 

A díj egy oklevéllel, érmével és pénzjutalommal is jár, amire az Osonó széleskörű projektjeit tekintve nagy szükség van.


MTI/7ora7.hu/TutiHír

 

Ahogyan a víz tükrözi az arcot

 

Az osonók naplója

 

Thaiföldi vendégszereplésen az Osonó

 

Amikor a csend tapsol

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít