Menu

Megújult Jászberény főtere

 alt

JÁSZBERÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT / IDEÁL-MÉTER KERESKEDELMI KFT.

2014. | december | 31.

SAJTÓKÖZLEMÉNY       


BEFEJEZŐDTEK A „FUNKCIÓBŐVÍTŐ VÁROSKÖZPONT REHABILITÁCIÓ FOLYTATÁSA JÁSZBERÉNYBEN - BELVÁROS KAPUJA”  PROJEKT MUNKÁLATAI


December végére a Jászság fővárosában befejeződött az az Európai Unió támogatásával még áprilisban elindult projekt, mely a jászberényi belváros megújítását tűzte ki célul. A „Funkcióbővítő városközpont rehabilitáció folytatása Jászberényben - Belváros kapuja” néven megvalósult program annak a modernizációs folyamatnak a folytatásaként jött létre, mely annak idején az ÉAOP-5.1.1/D-2f-2009-0003 projekttel és több saját erős fejlesztéssel sikeresen elkezdődött, s melynek kiemelt célja volt, hogy méltóan reprezentálja a város státuszát és funkciógazdagságával magas színvonalon szolgálja ki a város és a térség lakosságát.

 

Jászberény kiemelt fejlesztési célterülete a belváros rehabilitációja. Jelen program segítségével a megújulás folyamata a belváros - fejlesztésekkel eddig kevéssé érintett - délkeleti területére, a belváros déli kapujára is kiterjedt. A bekövetkezett fejlesztések révén a városközpont ezen részének rehabilitációja teljessé vált, így képes hatásaiban is megerősödni.

 

A projekt (elszámolható és nem elszámolható) elemei az alábbi funkciócsoportokat és tevékenységeket tartalmazták:

 

altÚj közpark (Conselve park) került kialakítása az egykori Csemege tömb területén, illetve ezzel párhuzamosan megtörtént a Zirzen Janka utca rekonstrukciója is, melyek a városi funkciót erősítik. A közszféra funkciót fedi le a műemléki épületben található Városháza homlokzatának teljes megújulása, nyílászáróinak cseréje. Az épületben – már a NYITOTT hivatal szellemiségében – az épület fogadóterének átalakításával a kulturált ügyfélvárakozást és tájékoztatást szolgáló multifunkcionális épületrészt alakítottak ki. Ennek során - a műemlék épület lehetőségeihez képest – az akadálymentesítés is maximálisan teljesült. A projektben nem elszámolható költségként ugyanakkor elkészült az épület fűtéskorszerűsítése is.
 

 

A pályázat gazdasági funkciójú elemeként valósult meg három, az Ideál- Méter Kft. tulajdonát képző üzlet külső rekonstrukciója a Lehel vezér téren. A cég az önkormányzat konzorciumi partnere volt a pályázatban. A támogatás mértéke a partner esetében 70%.További nem elszámolható építési tevékenységek a Lehel vezér téri járdaszakasz és közterület rekonstrukciója, illetve a katolikus Főplébánia, a Rozália-kápolna és a szoborfülkék rekonstrukciója.

 

A projektet soft elemek egészítették ki: az egyik a városmarketing, a másik pedig a sokoldalú célrendszert és három tevékenységterületet tartalmazó Programalap. Mindkettő legfontosabb átfogó célja a lakosság kötődésének erősítése és életminőségének javítása volt, illetve a város ismertségének erősítésén keresztül pedig Jászberény vonzerejének erősítése a nem városi lakosok körében, és ezzel együtt a látogatók számának növelése.
 

A projekt jelentőségét mutatja, hogy - annak komplexitása, integráltsága és szinergikus hatásainak érvényesülése érdekében - teljes tartalmának összértéke mintegy 145,8 millió Ft-tal meghaladta a város számára 250 millió Ft-ban maximált támogatási keretet, amely összeget a város önkormányzata a fejlesztéshez rendelkezésre bocsájtott.
 

A projekt teljes költsége 399.015.732 Ft, a projekt összes elszámolható költsége 253. 218.262 Ft, ebből a megítélt támogatás összege 249.318.262 Ft volt.

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít