Menu

Kosárlabda ünnep – Atomverő csapatunk van!

2015-03-01 14:35:25

 

 

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában két komoly meglepetés is született. A 11. helyen álló Nyíregyháza pénteken hazai pályán simán verte a 4. Szombathelyt. Szombaton pedig még nagyobb meglepetés született, hiszen az új névadó szponzorát – Fairium Kft. – győzelemmel lepte meg a FAIRIUM JKSE csapata is. A listavezető Atomerőmű SE egy nagyszerű találkozó végén volt kénytelen fejet hajtani a mieink előtt. Fotók: Kovács György.


A listavezető paksiak vendégjátéka előtt nem sokan gondolták, még a legelvakultabb hazai drukkerek sem, hogy a héten névadó szponzorra talált csapatuk legyőzi az Atomerőmű SE csapatát. Bíztató jelek persze voltak a találkozó előtt, hiszen Szögi és Mladenovics felépült, s kölcsönjátékosként hozzánk került és bevethető volt Sonyák Béla is. A szolnoki fiatalember a körmendiektől érkezett a szezon végéig Jászberénybe. A sors fintora, hogy amikor végre egy létszámban is jobban álló keretet vezényelhetett volna csatába Bencze Tamás, akkor éppen ő dőlt ki a sorból. A vezetőedző lázas betegen feküdt a találkozó ideje alatt odahaza, s ezúttal helyette Dejan Mladenovics meccselt. Igaz,így ő nem léphetett pályára.


A vendégeknél egy idegenlégiós hiányzott csak a táncból, de az Atom kerete így is bombaerős volt. A találkozó előtt Dzunics mester elmondta, tisztában vannak vele, hogy Jászberényben nem könnyű nyerni, mert itt a legjobbak is megszenvednek, de nekik csak ez lehet a céljuk. Az biztos, hogy nem a mieink számítottak esélyesnek a találkozó előtt, de a fiúk most is bizonyították, hogy érdemesek a szurkolói és szponzori támogatásra. Sajnos még a bajnok vendégjátékára sem telt meg a Bercsényi úti játékcsarnok, pedig izgalmas, jó mérkőzésre volt kilátás. Nagyot hibáztak azok, akik ezúttal otthon maradtak, mert egy nagyszerű élménnyel lettek szegényebbek. Hibájukat pótolhatják, ha szerdán, majd szombaton kilátogatnak a bercsényibe, hiszen az alapszakasz utolsó két fordulójában a Kecskemétet és a Nyíregyházát fogadják majd Dramicaninék. Egyik mérkőzés sem lefutott, azokon is izgalmas csatára lehet számítani.


No, de ne fussunk ennyire előre, nézzük a szombati mérkőzés történéseit. Az első negyedben a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést és sokáig vezettünk is. A negyed második felében azután átvette az irányítás egy időre az Atom és máris 19-22 állt az eredményjelzőn. Innen is sikerült azonban jó hajrával fordítani a mieinknek, s az első 10 perc után 26-24 volt az eredmény. Sportszerű, színvonalas találkozó első negyedén voltunk túl, amelyben kiderült, a vendégek jól gondolták, nagyon meg kell küzdeniük minden pontért ezen a napon Jászberényben.


A második negyed öt jászberényi ponttal kezdődött (31-24), ám azután nagyon megállt a hazai támadó gépezet. Dugat és Körtélyesi vezérletével zárkózott a Paks, sőt a vezetést is átvették a vendégek (31-33). Ekkor úgy tűnt, hogy megtört a mieink lendülete és érvényesül a papírforma a találkozón. Szerencsére azonban nem így történt. Bár a vendégek már öt ponttal is vezettek (34-39), ám a negyed hajrája ismét Dramicaninéké volt. A szurkolóit tűzbe-lázba hozó FAIRIUM JKSE kilenc pontot szerzett egymás után (Dramicanin és Horváth Ákos triplája és Ware 2+1-e is jó volt) és visszavette a vezetést csapatunk (47-43).

alt

Minden labdáért óriási küzdelem folyt a pályán

(Kovács György fotóit a mérkőzésről a képre kattintva tekintheti meg a facebookon)


A nagyszünetre így négypontos hazai előnnyel tértek a csapatok, ami a látottak alapján megérdemelt volt. A jászberényiek minden pályára lépő játékosa küzdött, hajtott, s nem ismert elveszett labdát. A pályán nagyszerű küzdelem, óriási csata folyt minden egyes labda megszerzéséért, megtartásáért. Helyenként nagyon látványos is volt a játék, melyet a pontos dobások, jó védekezések mellett zsákolások is színesítettek. Igaz, már ekkor érezhető volt, hogy a játékvezetők bizony nem egy alkalommal tévedtek, s rendre a mieink kárára. Ezt nehezen is viselte a berényi publikum.


A harmadik negyed igazi tripladobó párbajjal kezdődött. Mindkét oldalon kétszer-kétszer találtak távolról a gyűrűbe a játékosok. Közbe Cseh is szerzett 2+1 pontot, s 59-51-re elhúzott a FAIRIUM JKSE. Aki persze arra gondolt, hogy a vendégek feladják, az tévedett. Jones és Dugat révén riadót fújtak a paksiak és egy pontra megközelítették ellenfelüket (62-61). Dugat triplája után már 66-66 volt az eredmény, majd egy duplaváltás után a negyed a vendégek legjobbjának, Dugatnak a zsákolásával zárult (68-70). Átvette a vezetést a listavezető, s az volt a nagy kérdés, innen tud-e majd fordítani a berényi együttes. Bírják-e erővel Szögiék a negyedik 10 percet? – tették fel többen a kérdést. Ilyen közönség előtt azonban nem lehetett elfáradni. A Berény Fanatics vezérletével az egész csarnok zengte-zúgta: Hajrá Berény!

alt

A legkisebb jászberényi szurkolók az égiek segítségét és kérték csapatuk sikeréhez, s kérésük meghallgatásra került

(Kovács György fotóit a mérkőzésről a képre kattintva tekintheti meg a facebookon)


A találkozó záró játékrésze nagy rohanással kezdődött. Közel 3 percig kellett várni az első kosárra, miközben mindkét oldalon helyzetek sora maradt ki. A játékvezetők 72-72-nél borzolták ismét a hazai drukkerek idegrendszerét, amikor egy Szabóról kipattanó labda után mégis a paksiak jöhettek oldalról… Szerencsére a mieinket ez sem zavarta meg. Igaz Horváth Ákos távolijánál a hazai gyűrű nem volt velünk, mert a labda kipördül, a pontok így elmaradtak. A másik oldalon Jones és Körtélyesi egészen közelről is ziccert hibázott, azaz az izgalom fokozódott. Cseh Gyuri kosarával vettük vissza a vezetést (74-72). Ekkor majdnem kicsúszott a játékvezetők kezéből a találkozó. Egy lepattanóért Kerpel-Frónius és Tóth ugrott. A labdát Kerpel-Frónius szerezte meg, s közben a játékvezetők Tóthnál jeleztek személyi hibát. A vendégek válogatott centere elveszítette a fejét, neki akart menni volt csapattársának, Kerpel-Fróniusnak, Dramicanin fogta le és békítette a vendégek játékosát, aki jól láthatóan megfenyegette a mieink 13-asát. A játékvezetők pedig közben meghozták igen furcsa ítéletüket: mindkét játékos technikait kapott, s így Tóth ki is pontozódott. Az egyébként sportszerű találkozón ez bizony olyan kirívó eset volt, amikor Tóthot kin kellett volna állítani, ám ez elmaradt.


A közjáték a mieinket zavarta meg kevésbé és három és fél perccel a találkozó vége előtt, Kerpel-Frónius triplája után már 83-76-ra vezettünk. Dzunics mester időt kért és rendbe rakta csapatát, amely 85-nél utolérte a mieinket. Óriási izgalmak közepette, a nézők már állva tapsoltak és szurkoltak az utolsó percekben, döntetlen állásnál (85-85) kezdődött a találkozó utolsó perce. Hiba itt és ott is, majd 18 másodperccel a vége előtt Dzunics mesternél elszakadt a cérna. Ehhez annyi kellett, hogy a mezőny legalacsonyabb embere, Szögi Ádám kétszer is támadó lepattanót szerezzen. Ez már sok volt a vendégek mesterének, aki a taktikai tábláját látványosan a parketthez vágta. Technikait kapott, melyet Ware értékesített. Maradt nálunk a labda, s újabb Ware büntetők után már 88-85 volt az eredmény. Kovács a másik oldalon csak egy büntetőt értékesített, Dramicanin keze viszont nem remegett meg a büntetővonalon állva (90-86). Még 14 másodperc volt hátra, amikor Dugat robogott előre, ám leveszítette a labdát, s lepörgött a hátralévő néhány másodperc. A FAIIUM JKSE 90-86-ra legyőzte a listavezetőt.

 

alt

Méltán volt nagy az öröm a találkozó végén, hiszen a listavezetőt sikerült legőznie a FAIRIUM JKSE csapatának


Szenzációs hangulatban, fantasztikus mérkőzést játszott egymással a két csapat. Persze voltak hibák mindkét oldalon, ám sokkal több szép. sőt látványos megoldást is bemutattak a kosarasok. A kosárlabda igazi propagandája volt a találkozó, melyet megérdemelten nyert meg a FAIRIUM JKSE csapata. A mieink győzelmének jogosságát maga Dzunics mester is elismerte a találkozó végén.
A mérkőzés befejezését követően méltán részesültek óriási ünneplésben a jászberényi játékosok és csapatvezetők, hiszen nagyon kellemes meglepetést okoztak szurkolóiknak ezen az estén. Horváth Ákosék elképesztő küzdeni tudásról tettek ismét bizonyságot.


FAIRIUM JKSE - Atomerőmű SE 90-86 (26-24, 21-19, 21-27, 22-16)


Belvárosi Általános Iskola

Vezette: Farkas G., Jakab L., Salai I. (Szabó)

FAIRIUM JKSE: WARE 20/6, HORVÁTH Á. 22/15, KERPEL-FRONIUS 12/6, Cseh 12, DRAMICSANIN 17/9 Csere: Szögi 5/3, Sonyák 2, Nárai -

Atomerőmű SE: DUGAT 25/9, Medve 5/3, Markovics 2, Eilingsfeld 12, JONES 12 Csere: Szabó Zs. 8, Kovács Á. 3, KÖRTÉLYESI 14/6, Wise 3/3, Tóth Á. 2

Kipontozódott: Cseh, illetve Tóth Á.


Dejan Mladenovics (a lázas beteg Bencze Tamást helyettesítette) FAIRIUM JKSE edzője: A fiúk a maximumot hozták ki magukból, s így tudtuk legyőzni a listavezetőt. Ezt a győzelmet a beteg vezetőedzőnknek, Bencze Tamásnak ajánljuk. Annak is örülünk, hogy az új névadó szponzorunk szerencsét hozott nekünk.


Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE edzője: Gratulálok a hazai együttesnek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Jobb formában és lelkesebben játszottak.


A 24. forduló további eredményei:

MAFC – EGIS Körmend    91-101

Marso Nyíregyházi KC – Falco-Trend Optika KC    96-75

Alba Fehérvár – KTE-Duna Aszfalt    72-74

Kaposvári KK – Soproni Sördögök    106-81

Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 77-74


A bajnokság állása:

                   
1. Atomerõmû SE    18-4

2. KTE-Duna Aszfalt    17-5

3. Soproni Sördögök    17-6

4. Falco-Trend Optika KC Szombathely    14-8

5. Kaposvári KK    14-9

6. PVSK-PANNONPOWER    12-10

7. TLI-Alba Fehérvár    11-11

8. Naturtex-SZTE-Szedeák    11-11

9. Egis Körmend    9-13

10. FAIRIUM JKSE    7-15

11. Marso Nyíregyháza KK    7-15

12. Zalakerámia ZTE KK    4-18

13. MAFC    3-19


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít