Menu

Egyesületté alakult a szövetség

2015-03-27 11:55:11

 

Nagy István elnökletével Szövetség Jászberényért néven egyesületté alakult a tavalyi önkormányzati választáson Gedei Józsefet polgármesterként indító Szövetség a változásért. Az egyesület magját a Demokratikus Koalíció és az LMP helyi szervezete adja.


Keddi sajtótájékoztatóján Gedei József és az egyesület tagsága beszélt távlati céljaikról. Ezek között szerepel támogatók és további tagok toborzása, a helyi választáson elért eredmény tekintetében a folytatás, a város életében vállalt szerep erősítése.


- A választáson elindult jelöltjeink mellettünk maradtak, ők jelentik továbbra is az egyesület gerincét. Ők a biztosíték arra, hogy a tavaly meghirdetett programunkat végig tudjuk vinni, meg tudjuk valósítani. De szükségünk van olyan emberekre, akik egyetértenek céljainkkal és segítik az egyesület munkáját – fogalmazott Gedei József.


Nagy István vállalkozó, az egyesület elnöke elmondta, hosszú távú céljuk indulni a következő választáson. Addig is szeretnének aktívan részt venni a jászberényi közéletben és szeretnék abba bevonni a város lakosságát is. Erősíteni kívánják a helyi civil szférát, a demokráciát és a társadalmi szolidaritást. Az egyesület zászlajára tűzte az emberi jogok védelmét és kiterjesztését is az európai alapértékek mentén.


Megalakulásuk első lépéseként havonta jelentkeznek hírlevéllel, melyben megfogalmazzák véleményüket, kritikájukat a város közéleti eseményeiről és tájékoztatják az olvasókat az egyesület munkájáról.

 

alt




- Folytatjuk a tavalyi kampány során elkezdett piaci standolást is, minden kedden várjuk a piacon azokat az embereket, akik kíváncsiak a véleményünkre vagy épp a saját gondolataikat, észrevételeiket szeretnék megosztani velünk. Ugyanitt megtalálhat bennünket bárki, aki szeretne csatlakozni hozzánk – tudtuk meg Harnyos Ferenctől, aki elnökségi tagként az egyesület gazdasági ügyeiért felelős.


Az LMP helyi szervezetéből csatlakozott már tavaly Gedei József csapatához Reisz Tamás, valamint Ménkű Ottó és neje. Mindhárman elkötelezettek amellett, hogy a civil szervezeteknek van jövője Magyarországon, mert a jelenlegi politikai elit képtelen kihúzni hazánkat a társadalmi és gazdasági válságból. Sápi István szintén a civil szervezetek erősítése mellett foglalt állást. Nyugalmazott rendőrként katasztrofálisnak látja az igazságszolgáltatás jelenlegi működését és a közösség tagjaként szeretne tenni a jászberényi lakosok életkörülményeinek javítása érdekében.


Gregor István az egyesület titkáraként dolgozik, és Gedei József mellett a másik kapcsot jelenti az önkormányzat és a szövetség között, hiszen a városüzemeltetési bizottság külsős tagja is. Emellett részt vesz annak az adhoc bizottságnak a munkájában is, amely a Dalkia-pert és annak előzményeit vizsgálja. Elmondása szerint az egyesület azon fog dolgozni, hogy megvesse egy szolgáltató, élhető város alapjait. Pélyi András a zöld gondolat szószólója az egyesületben, de fontosnak tartja a Gedei polgármestersége alatt elindított zöld diákparlamentek újjáélesztését is.


Összegezve az elhangzottakat, Gedei József kifejezte reményét, hogy egyesületük hasznos munkát végezhet majd a városban, és céljaik találkoznak a lakosság elvárásaival, ami egy sikeres tagtoborzásban ölthet testet.

 

Rédei Panni

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít