Menu

Új pszichiátriai gondozót adtak át

2015-03-27 12:43:51

 

 

Szerdán délelőtt a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház titkárságára várta az intézmény vezetése a sajtó munkatársait. A találkozó apropóját az adta, hogy az újságírók egyrészt tájékoztatást kaptak az 1 milliárdos pályázat keretében megkezdett építési munkálatairól, valamint megtekinthették az új pszichiátriai gondozót, amelyet ezen a napon adtak át.


A rendezvénynek szomorú aktualitást adott a gyermekosztály vezető főorvosának, a kórház korábbi vezetőjének, dr Bálint Péternek a halála, akire dr. Csiki Zoltán kérésének megfelelően a sajtótájékoztatón megjelentek egy perces néma főhajtással emlékeztek.


- A gyermekgyógyászat régi épületében az a rész, ahol most az önkormányzat anyagi segítségének köszönhetően kialakítottuk az új pszichiátriát már egy évtizede kihasználatlanul állt. A 15 milliós felújítás eredményeként itt a pszichiátriai gondozó immár méltó körülmények közé került – mondta bevezetőjében dr. Csiki Zoltán az intézmény főigazgatója, aki ezúttal is megköszönte a város segítségét dr. Szabó Tamás polgármesternek, aki megtisztelte jelenlétével az eseményt. Az új pszichiátriai gondozót meg is tekintették a vendégek.


A sajtótájékoztató második felében a kórház pályázaton nyert 1 milliárd 27 milliós fejlesztéséről kaptak tájékoztatást a sajtó munkatársai és a meghívott vendégek Sebestyén Klára projektmenedzsertől. Amint arról már korábban is tájékoztattuk olvasóinkat, ennek a fejlesztésnek egyik fele a műszerezettség javítását szolgálja, míg a másik feléből új épületrészt kap a kórház, s többek között a tüdőgondozó is beköltözik az intézmény területére. Az eszközfejlesztés során került beszerzésre a CT készülék, s a hagyományost digitális röntgen is váltja majd. Az építési munkálatok a napokban kezdődtek meg, s befejezés a jelenleg ismert határideje 2015. szeptember 20., amely 40 nappal (tartalék idő) meghosszabbodhat.

 

alt



Azt, hogy az építkezés folyamán az érintett területeken a szakrendelések mikor és hol várják majd a betegeket, mindig időben előre jelezni fogják, derült ki dr. Csiki Zoltán szavaiból.


– A betegellátás minőségét nem befolyásolják majd az építési munkálatok. Arra törekszünk ugyanis, hogy a hozzánk érkezett betegek ne vegyenek észre semmit ebből, s mindig tudják, hol vizsgálják meg őket, s hol kaphatják meg a szükséges kezeléseket – mondta a főigazgató.


A sajtótájékoztatót követően az elkezdődött munkálatokat is megtekintették az újságírók és a meghívott vendégek.


Szántai Tibor

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít