Menu

Közel voltunk a bravúrhoz – folytatás az 5-8. helyért

 

2015-03-31 09:10:05

 


Az NB I-es női röplabdabajnokság negyeddöntői után kialakult a legjobb négy mezőnye, s kiderült, hogy melyik négy csapat játszhat tovább az 5-8. helyért. A Jászberényi RK csapata a Gödöllő elleni visszavágón nagyon közel volt ahhoz, hogy kiharcolja a mindent eldöntő harmadik mérkőzés lehetőségét, ám óriási csatában 3-1-re kikapott hazai pályán, s így eldőlt, hogy a TEVA Gödöllői RC játszhat a négy között tovább, míg a mienk az 5-8. helyért küzdhet a folytatásban.
 


A pénteki jászberényi találkozó annyiban volt más, mint a két csapat pár nappal korábbi, gödöllői összecsapása, hogy a mieink jobban, a vendégek valamivel gyengébben játszottak. Ezek eredményeként pedig egy nagyon kiegyensúlyozott, időnként nagyon látványos, színvonalas mérkőzést izgulhattak végig a sportbarátok.


Az eső játszmában több szettlabdát is sikerült hárítanunk, de végül 28-26-ra a vendégek nyerték a nyitó játékrészt. A folytatásban is nagy csata zajlott a pályán, s ebből most mi jöttünk ki jobban. és egy 25-23-as szettel sikerült egyenlítenünk. A találkozó harmadik felvonása remekül kezdődött a mieink számára. Már 14-6-ra is vezettünk, ám a vendégek innen is felálltak és nagy izgalmak közepette 26-24-re nyerték ezt a játékrészt. Aki arra gondolt, hogy ezzel elszállt a mieink önbizalma, nos, azok tévedtek. A pályán továbbra is iszonyatosan nagy küzdelem folyt, s csak a szett hajrájában kerekedett a mieink fölé a vendégcsapat. A gödöllőiek végül 3-1-re nyertek, s így 2-0-s összesítéssel jutottak a legjobb 4 közé.

alt

Lányaink nagy lehetőséget szalasztottak el, mert végig partiban voltak esélyesebb ellenfelükkel szemben, s csak egy kicsit kellett volna jobban összpontosítani ahhoz, hogy kiharcoljuk a mindent eldöntő harmadik mérkőzés lehetőségét. A kupa ezüstérmes gödöllőiek ellen minden pályára lépő berényi játékos odatette magát, ám a nyitások és a nyitásfogadások során elkövetett hibáink megbosszulták magukat. E két alap játékelem okozta ugyanis a vesztünket. Ezzel együtt csak dicséretet érdemelnek Deme Gábor tanítványai, mert alaposan megnehezítették az ország egyik legjobb csapatának a dolgát.


Vasárnap eldőlt az utolsó párban is a továbbjutás sorsa, így kiderült, hogy a legjobb négy közé a Vasas-Óbuda, a TEVA Gödöllői RC, a Linamar-Békéscsabai RSE és az UTE csapata került. Az 5-8. helyért pedig a Aluprof-TF-Budapest, a Fatum Nyírsuli, a Jászberényi RK és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatai játszhatnak.


A negyeddöntők eredményei:

Vasas-Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 2-0

TEVA Gödöllői RC – Jászberényi RK 2-0

Linamar –Békéscsabai RSE – Fatum Nyírsuli 3-0

UTE – Aluprof-TF-Budapest 3-1


A legjobb négy közötti párosítás:

TEVA Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE

Vasas-Óbuda – UTE


Az 5-8. helyért a párosítás:

Aluprof-TF-Budapest – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

Fatum Nyírsuli – Jászberényi RK


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít