Menu

Országgyűlési képviselői iroda nyílt Jászberényben – Fizet a város helyett az állam

2015-04-13 14:25:03

 

Szombaton délelőtt a az egykori Kőhídi Gyógyszertár felújított épületében nyitották meg Pócs János országgyűlési képviselő jászberényi irodáját, ahol a tervek szerint hetente egy-két napon lehet majd találkozni a választóknak területünk parlamenti képviselőjével. Az iroda átadását követően Pócs János és Szabó Tamás, Jászberény polgármestere a város a Dalkia-per kapcsán tartott sajtótájékoztatót.


A képviselői iroda átadásán a házigazda település nevében Szabó Tamás, Jászberény polgármester köszöntötte a megjelenteket. Örömének adott hangot, hogy a város központjában, egy újjá varázsolt épületben fogadhatja majd választóit a térség országgyűlési képviselője.


– Egy évvel ezelőtt a választók megerősítettek bennünket abban, hogy jó úton járunk. Amit elkezdtünk, azt végig is akarjuk vinni. Pócs Jánossal mint volt képviselőtársa, s mint polgármester is nagyon jó a kapcsolatom, sok ügyben jártunk már el sikerrel közösen. Azt kívánom, hogy ez az iroda is töltse be azt a funkciót, amit szánunk neki. Az emberek keressék fel képviselőjüket problémájukkal, mert ő csak akkor tud segíteni, ha ismeri ezeket a gondokat. Forduljanak nyugodtan Pócs Jánoshoz, mert ha lehetősége van, akkor biztosan segíteni fog – mondta Szabó Tamás. Pócs János bevezetőjében szólt az elmúlt időszak sikereiről. Megemlítette többek között a 31-es út felújítását, melynek ünnepélyes átadása a napokban volt.

 

 

alt




– Az elmúlt négy és fél évben nagyon sok útfelújítás történt a Jászságban, s ez a gazdaság számra is vonzóbbá tette régiónkat. Településeinken jelentős fejlesztések történtek, melyekre büszkék lehetünk. Ezt az utat kívánjuk folytatni ebben a ciklusban is – mondta Pócs János, aki településenként is kiemelt egy-egy megvalósult projektet.


– Ez a képviselői iroda mindenki előtt nyitva áll felekezeti és politikai hovatartozástól függetlenül. A tervek szerint egy-két nap (feltehetően péntek és szombat) lesz hetente, amikor itt tartózkodom és várom a választókerület lakóit. Hiszek a közös munkában, mert csak így lehet eredményt elérni. A települések vezetőivel, a vállalkozókkal és az itt lakókkal együtt tudunk csak sikeresek lenni. Eddig is sok segítséget kaptam tőlük, s remélem ez a jövőben is kölcsönös lesz – mondta Pócs János, aki külön köszönetet mondott Laboda Istvánnak, aki az épület felújítását végezte.


A képviselőtől azt is megtudtuk, hogy az irodában egy projektíró cég is munkatársai is helyet kaptak, s ezt a lehetőséget az itt működő vállalkozásoknak, intézményeknek ajánlja.


Az új képviselői irodát – az épület tulajdonosa egyébként Kasza Lajos vállalkozó – Szántó József apát-plébános áldotta meg.


Sajtótájékoztató a Dalkia-perről


A képviselői iroda átadását követően a városközpontban, a Lehel vezér szobor előtt tartott sajtótájékoztatót Pócs János és Szabó Tamás. A téma az úgynevezett Dalki-per volt, melyben a város 750 millió forintot veszített.


– A kormány szerdán foglalkozott a Jászberényt érintő per következményeként fennálló 750 millió forintos fizetési kötelezettséggel. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter másnap jelentette be, hogy a kormány 740 millió forint fizetési kötelezettséget átvállalt, s ezzel megmentette Jászberény városát a csődtől. Mivel meggyőződésem szerint, ha Jászberény fejlődik, akkor a Jászság is fejlődik, s ha Jászberénynek nem megy jól, akkor a Jászságnak sem megy jól, ezért nagyon fontos volt, hogy ezt a segítséget megkaphassuk. Köszönet ezért a kormánynak, amely nem hagyta magára Jászberényt, a Jászság fővárosát – mondta Pócs János.

 

 

alt




– Nagyon nagy segítséget kaptunk a kormánytól, melyet ezúton is köszönünk. Köszönöm országgyűlési képviselő úr segítségét, amely nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy ezt a támogatást megkapjuk. Ő bevetette minden lobbi erejét, s így sikerült meggyőzni a döntéshozókat, hogy segítsék meg Jászberényt – mondta Szabó Tamás, aki azt is jelezte, a sokszor emlegetett 750 millió forint, s a most, a kormány által megítélt 740 millió forint között nincs ellentmondás. Szavaiból ugyanis kiderült, hogy a kormány által megítélt jóvátétel a bírósági ítéletben foglalt összeg, míg a 750 millió már egyéb kamatokat is tartalmaz. A polgármester azt is megjegyezte, hogy a Dalkia, ma már Veolia megértést tanúsított az ítélet kihirdetését követően azon időszak alatt, amíg el nem dőlt, hogy kap-e állami támogatást a város.


Egy kérdésre válaszolva Szabó Tamás azt is elmondta, hogy a városi költségvetés kapcsán is új helyzet állt elő. Azt újra fogják tárgyalni, s így lesznek területek, amelyek támogatását korrigálni tudják.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít