Menu

Dobogós jászsági sakkozók a diákolimpián

2015-04-14 09:39:28

 

 

Április 2-4-ig Miskolcon rendezték meg a diák sakkolimpia idei döntőjét, ahol az ország legjobbjai, közel 500 gyermek versenyzett amatőr és értékszámos kategóriákban. A mezőnyben ott voltak a jászsági fiatalok – jászberényiek és jászfényszaruiak – is, akik nagyszerűen szerepeltek.


Muhari István tanítványai közül Kovács Lilla, Nyers Dániel, Nyers Lili (mindhárman a Jászfényszarui IV. Béla Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Szakiskola diákjai), Peredi Olivér (Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium), valamint Farkas István és Fodor Balázs (Lehel Vezér Gimnázium) vettek részt a rendezvényen.


A megye legjobb eredményét a tavalyi évhez hasonlóan ismét a jászfényszarui iskola egyik diákja hozta: Nyers Dániel az U-12-es amatőrök 26 fős mezőnyében a 9 forduló során 7 pontot gyűjtött, a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Ugyanebben a korcsoportban a lányoknál Kovács Lilla az első partiját elveszítette, ezt követően azonban belelendült a versenyzésbe, végül 25 fős mezőnyben 7 ponttal a második helyen zárta a versenyt. Peredi Olivér felkészítését Muhari István mellett a debreceni Bajnok Sakkiskola elnöke, Farkas Ádám is segíti. Olivér idén először tudta magát megyebajnokként kvalifikálni az országos döntőre és azonnal dobogós helyezést ért el, a harmadik helyen végzett az U-10-es amatőr kategóriában. Mindhárom diák versenyszerűen sakkozik, az NB II-s Újszász VVSE igazolt játékosaként.

 

alt


Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Az érmesek: Peredi Olivér, Nyers Dániel és Kovács Lilla



Nyers Lili hullámzó teljesítményt nyújtott, nagyobb odafigyeléssel többre lett volna képes, az U-10-es amatőr kategóriában a 13. helyet szerezte meg. Muhari István edző nagyon elégedett volt a Lehel Vezér Gimnázium tanulóinak eredményével is. Farkas István a mezőny legmagasabb értékszámú versenyzője ellen döntetlent ért el, illetve nála magasabb értékszámmal rendelkező, előrébb rangsorolt versenyzőt is legyőzött. Fodor Balázs magabiztos játéka ugyancsak pozitív benyomást keltett, magasabb értékszámmal rendelkező versenyző ellen szintén szerzett pontot. Ők mindketten az értékszámos U-16-os kategóriában szerepeltek, s a 10., illetve a 11. helyet szerezték meg.


A jászfényszarui diákok és a Lehel Vezér Gimnázium tanulóinak a versenyen való részvételét, szállását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ biztosította, a jászfényszarui tanulók utazását Jászfényszaru Város Önkormányzata támogatta.

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít