Menu

Győzelemre ítélve – hazai pályán nyerni kell a Nyíregyháza ellen

2015-04-16 09:21:56

 

 

Lassan a véghajrájához közeledik az NB I-es felnőtt női röplabdabajnokság. Az újonc Jászberényi RK az 5-8. helyért első körben a nyíregyháziakkal vív két győzelemig tartó párharcot, melynek első találkozóját idegenben elveszítette a Deme-csapat. Pénteken este mindenképpen győzni kell a mieinknek, hogy kiharcolják a mindent eldöntő harmadik mérkőzés lehetőségét, melyet Nyíregyházán rendeznének.


A bajnokság alapszakaszában mindkét találkozót a nyíregyháziak nyerték 3-2-re a mieink ellen. Az elmúlt héten, szombaton viszont a nyírségiek egyetlen szettet sem engedélyeztek Kriegel Zsófiéknak. Pedig a Fatum-Nyírsuli legjobbnak tartott játékosa, az ecuadori ütő, Valdez sérülés miatt ebben a szezonban már nem léphet pályára. Ezzel együtt ezen a szombati mérkőzésen nem volt esélyünk, mert nagyon sok hibával, a vártnál lényegesen gyengébben játszottak lányaink.


Persze még nincs veszve semmi, hiszen a párharc megnyeréséhez két találkozót kell megnyernie egyik, vagy másik csapatnak. Ehhez most a nyírségiek állnak közelebb, de egyáltalán nem esélytelen a JRK, hogy a maga javára fordítsa a párosmérkőzés eredményét. Pénteken este a párharc második mérkőzésén azonban a mieinknek lesz több veszíteni valója, hiszen, nyerniük kell, hogy kivívják a mindent eldöntő harmadik találkozó lehetőségét. Ezt a Nyíregyházát pedig idegenben is legyőzhetjük, ha mindenki odateszi magát. Ehhez azonban előbb hazai pályán kell mindenképpen nyerni.


A párharc első mérkőzésén az ellenfélnél a brazil Araujo és Sikos Petra nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de a többiek is jó átlagot hoztak. Nálunk viszont nem volt külön említést érdemlő teljesítmény, s ez így bizony kevés volt. Az első szettben még így is volt esélyünk, de a végjátékot elrontottuk. A folytatásban viszont már egyértelműen a hazaiak domináltak.


Pénteken este egy új mérkőzés kezdődik, semmi jelentősége nem lesz annak, hogy mi történt egy héttel korábban Nyíregyházán. A győzelem receptje nagyon egyszerű: jó nyitások és nyitásfogadás, pontos mezőnymunka és a hálónál jó befejezések. Ez így persze nagyon egyszerűen hangzik, de mindehhez megvan játékosink tudása. Amennyiben jól fogadjuk a nyitásokat, s azokból támadást tudunk indítani, akkor a Brkovic-Pintér-Brezgun triónak a hálónál meg kell nyerni a találkozót. Reméljük így is lesz.


Ami még elengedhetetlenül szükséges lesz a győzelem megszerzéséhez, az a nagyszerű hangulat, melyet szurkolóink teremthetnek meg. Érdekes volt játszani Nyíregyházán a Bujtosi csarnokban, ahová beférne közel 3 ezer ember, amikor a lelátón ültek összesen vagy ötvenen. Ehhez képest nálunk, a Bercsényi játékcsarnokban már 3-400 néző igazi versenyhangulatot tud teremteni. Erre nagy szükség lesz, hogy a vendégek egy pillanatig sem higgyék, hogy van esélyük a győzelem megszerzésére. Ha pedig így lesz, akkor jöhet a mindent eldöntő harmadik meccs.


Április 17. – péntek

19.00 óra: Jászberényi RK – Fatum-Nyírsuli

Bercsényi úti játékcsarnok

Az 5-8. helyért folyó párharc állása: 1-0 a Fatum-Nyírsuli javára.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít