Menu

Győrön is átrobogott a Wolwerines gyors

2015-04-28 11:26:58

 



A Divízió II-es amerikai football bajnokság második fordulójában, vasárnap Győrben szerepelt a Jászberény Wolwerines csapata. Az újonc házigazdákkal szemben a mieink számítottak esélyesnek, s érvényesítették is a papírformát. Fotók: Becs László.


Az újonc győri csapat vereséggel kezdte a szezont, míg a mieink a fővárosban az Újpest Bulldogs2 ellen győztek. Az előzetes várakozások szerint a mienk számítottak esélyesnek, de 17 hiányzója is volt csapatunknak ezen a napon. A házigazdák fiatal együttese ellen, melyet négy első ligás játékos is erősített, mindent összevetve, nem számíthattunk könnyű mérkőzésre.


Az első félidőben a védelmek jeleskedtek. Csak az első negyedben sikerült a mieinknek egy TD-t elérni, s a pluszpontot is megszereztük (0-7). A második negyedben keményen gyűrték egymást a csapatok, de az eredmény nem változott.

alt

A félidő után viszont már hengereltek a mieink. A harmadik negyedben 24, a negyedik negyedben 7 pontot szerzett csapatunk és végül 38-0-ra nyerte meg a mérkőzést.


A játék képét alapvetően meghatározta, hogy a mieink szereztek vezetést, s a házigazdáknak futniuk kellett az eredmény után. Mindenképpen említésre méltó, hogy a Jászberény Wolwerine védői 8 (!) labdát is szereztek a mérkőzés folyamán. Ez kiemelkedő teljesítménynek számít, s alapvetően meghatározta a játék menetét. Nem vot ez olyan könnyúű mérkőzés, mint amilyet az eredmény sejtet. A győri fiatalok megdolgoztatták a mieinket, ám érvényesült a papírforma és a nagyobb tudás eldöntötte a találkozó sorsát.


Győr Sharks 2 - Jászberény Wolverines 0-38 (0-7, 0-0, 0-24, 0-7)

TD-k:

Beliczay Olivér 30yard elkapás+sikeres Beliczay extra

Krasznai Balázs 2 futott TD + 2 sikeres Beliczay extra

Beliczay Olivér 33 yard FG

Tulkán Máté int return TD + Beliczay sikeres extra

Tulkán Gergő Int return TD + sikeres Beliczay extra


Defens:

Tamás Geri: 1int, 1 forced fumble, 1 recorvered fumble,

Tulkán Máté 1 int

Tulkán Geri 3 int

Pozsonyi Norbert forced fumble

Herke Gabi forced fumble

Papp Gábor 2 recovered fumble


forced fumble: kierőszakolt labdavesztés

recovered fumble: szerzett labda


Két mérkőzés, két győzelem a Jászberény Wolwerines mérlege a Divízió II-es amerikai football bajnokságban. A két győzelem értékét növeli, hogy a Wolwerines az egyetlen csapat, amellyel szemben az ellenfelek még nem tudtak pontot elérni. A folytatásban két hazai mérkőzés következik.

alt

Május 16-án, a bajnokság esélyesének számító, szolnoki játékosokkal megerősített debreceni csapat, a Debrecen Gladiators vendégeskedik Jászberényben. A Kelep Fielden, a hűtőgépgyár melletti focipályán megrendezésre kerülő találkozón szüksége lesz a mieinknek a biztatásra. Remélhetőleg az égiek is velünk lesznek és ideális időben, nagyszámú közönség előtt mérkőzhet majd meg egymással a két veretlen gárda. A találkozó 15.00 órakor kezdődik.


A bajnokság állása:

1. Jászberény Wolwerines 2gy 0v (51-0)

2. Szekszárd Bad Bones 2gy 0 v (62-28)

3. Debrecen Gladiators 1gy 0 v (24-7)

4. Zala Predators 1gy 1v (52-34)

5. Budapest Eagles 1 gy 1v (36-32)

6. Fehérvár Enthroners 1gy 1v (28-34)

7. Dabas Sparks 0gy 1v (8-29)

8. Újpest Bulldogs2 0gy 2 v (6-21)

9. Győr Sharks2 0gy 2v (0-83)


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít