Menu

Már a felnőttek között is remekel Száraz Vivi

 2015-05-03 11:04:21

 

 

A Jászberényi Birkózó Szakosztály versenyzői az elmúlt három hétben három versenyen is sikeresen szerepeltek. Ezek közül kiemelt jelentősége volt a felnőtt bajnokságnak, ahol Száraz Vivien juniorként már a dobogó második fokára állhatott.


Száraz Vivi számára nagyszerűen sikerült az elmúlt három hét, hiszen két magyar bajnokságon is bizonyíthatta és bizonyította is tehetségét. Április 18-án az egyetemi magyar bajnokságon 75 kilogrammban nem talált legyőzőre a jászberényi versenyző, s így bajnoki címet szerzett.


Május 2-án már sokkal nehezebb  dolga volt Vivinek, hiszen a felnőtt magyar bajnokságon kellett felvennie a versenyt a nála tapasztaltabb, rutinosabb és nehezebb ellenfelekkel. Amint azt edző-édesapjától megtudtuk. Ezen a versenyen is remekelt Vivi. Három ellenfelét legyőzte, s csak a döntőben tudta őt megállítani az UTE birkózója, Németh Zsanett. A nehezebb és erősebb újpesti birkózó, aki a felnőtt válogatott első embere most jobb volt Vivinél, aki két évig még a juniorok között is versenyezhet.


– Tavaly májusban kezdtünk el egy többéves programot, melyben Vivi technikai, mentális és erőnléti  képességeit új alapokra helyezve kezdtük el fejleszteni. Ennek első igazi eredménye ezen a felnőtt magyar bajnokságon már látható volt. Vivi remek, nyugodt, taktikus birkózással jutott a döntőbe, ahol a súlycsoport legjobbja tudta csak legyőzni. Ez az eredmény komoly előrelépést jelent a felnőtt mezőnyben, különösen annak fényében, hogy elsődleges célunk még két évig a junior világ- és Európa-bajnokságokra való felkészülés, és az ottani éremszerzés – mondta a versenyről Száraz Tibor.



alt

 

Április 25-én Karcagon rendezték meg a diák II. Országos bajnokságot, s onnan sem tértek haza üres kézzel birkózóink. A 38 kilogrammosak 32 fős mezőnyében ugyanis Beszteri Milán az eredményhirdetés során a dobogó harmadik fokára állhatott.


Sikeres birkózóinknak és edzőjüknek olvasóink nevében is gratulálunk.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít