Menu

Diákcsere: bercsényisek Angliában

2015-05-04 09:52:53

 

 

A Bercsényi Általános Iskolának immár 2004 óta van kapcsolata az Egyesült Királysággal, pontosabban az Y. M. C. A Consettel. A diákcsere kapcsán ezúttal a mieinken volt a sor, akik április 21-én indultak útnak.


A diákcsere kapcsaltán rendre 15-15 fő utazhat a másim városába. Április második felében a mieinken volt a sor, s 21-én 10 tanuló (7 bercsényis és 3 székelyes, valamint 5 felnőtt utazott a Rynair járatával Budapestről Londonba. A program ugyanis az angol főváros megtekintésével kezdődött.

 

 

A városnézés során a berényi csapat megtekintette a Buckingham palotát, a Westminstert, a Big Bent, a Trafalgart, a Tower Bridge-t is. Az éjszakát utazással töltötte a Kiss Attila vezette csoport, melyet Newcastl-ben már a helyi Y. M. C. A. Consett kisbusza várt és szállított szállásra.
 

 


A következő hat napban a házigazdák jóvoltából igen színes program várt a jászberényi vendégekre. Többek között paintball, íjászat, falmászás waterjumping (kb. 8 fokos vízben), hajókirándulás a Farne-szigetekre (ismerkedés a fókákkal) várt a magyar csapatra. Megismerkedhettek Edinburg és Durham nevezetességeivel, jártak a Metrocenterben és megtekintették a Newcastle – Swansea angol bajnoki labdarúgó-mérkőzést is. Számos közös programot is szerveztek az angol vendéglátók, így az angol és a magyar gyerekek együtt karaokéztak és tippversenyben is összemérték tudásukat.
 



A jászberényi csoportot fogadta Durham Megye Közgyűlésének elnöke is, aki nagyra értékelte a több mint tíz éves kapcsolatot. Felmerült egy esetleges testvérvárosi kapcsolat lehetősége is Jászberény és Consett között. Az elnök felvetette annak a lehetőségét is, hogy magyar fiatalok továbbtanulhatnának a Durhami Egyetemen is.
 



A napok gyorsan teltek, s a látogatás végén a rövid időn belüli viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól a consettiek és a jászberényiek. Ez augusztusban realizálódik, amikor az angolok érkeznek majd Jászberénybe, hogy részt vegyenek többek között az éppen akkor zajló Csángó Fesztivál eseményein.

 


A Consettben járt tanulók névsora: Berente Alexandra, Vas Vanessza, Nagy-Varga Szonja, Balogh Laura, Kiss Kata, Csomor Zoé, Kátai Ádám, Drávucz Milán, Ikládi Roland, Horti Máté. Csoportvezető: Kiss Attila.
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít