Menu

Kétszer kettő néha ennyi

2015-05-04 10:47:48

 

A hétvégén beköszöntött a május, s vele együtt a labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 25. fordulója. A Jászberényi FC szombat délutáni meccse úgy nézett ki, mint az aznapi időjárás: változékonyra sikeredett. A vendég Cigánd SE gyorsan vágott egy gólt, aztán még a szünet előtt fordítottunk, végül azonban a BAZ megyei fekete-fehérek egalizálták a találkozót.


A kezdő sípszót megelőzően elhaladtam a mérkőzés ellenőre, az FTC hajdani többszörös bajnok, kupagyőztes és válogatott játékosa, Mucha József mellett. Vitathatatlanul ő volt a legnívósabb futballista ezen az összecsapáson.


A JFC keretének két labdarúgóját, Bárkányi Arnoldot és Ludánszki Istvánt a klub vezetése hét közben arra kérte, ne járjanak edzésre. Amúgy csinálhatnak, amit akarnak, félpénzért…


Ezek a házon belüli, gyaníthatóan nevelő szándékú eltiltások nem tudni, mennyire hatottak ösztönzően a többiekre, mindenesetre a 12. percben Varga Zoltán szólógóljának a cigándiak örülhettek. A nagydarab támadó – a közszolgálati focikommentátorok szerint „erőcsatár” – legalább három védőnket lerázva talált Szatmári kapujának bal alsó sarkába (0 – 1).


Négy perccel később Ludasi Martin balról átívelt a túlsó oldalra, a vendégkaputól 8 méterre az a Szanyi Krisztián emelkedett, aki legutóbb nyolc hónapja kapott játéklehetőséget az első csapatban, és fejese a jobb sarokba hullott (1 – 1).


Nekilendültünk, teremtettünk helyzeteket, és bizakodva térhettünk pihenőre, mert a 45. percben büntetőt ítélt a javunkra a „bemikrofonozott” játékvezető. Történt, hogy Szilágyi Norbertet fellökték a cigándi 16-oson belül. A szabálytalanságot Farkas János torolhatta meg, és higgadtan a bal alsó sarokba helyezte a labdát (2 – 1).


A faultoló vendégvédő még ekkor sem értette, széttárta a karjait, úgy magyarázta az edzőjének: „Megálltam így – mutatta, hogyan – és belém akadt.”


A második félidő elején azt hihettük, hogy ott folytatjuk, ahol negyedórával korábban abbahagytuk, de hiába kísérleteztünk, nem bírtuk megbontani ellenfelünk védelmét. A táblázaton nálunk jobban álló borsodiak addig brusztoltak, amíg összejött nekik az egyenlítés.


A 71. percben Gulyás László az ötösünk környékén a földre vitte az egyik vendégcsatárt. Kár volt a gőzért, mert ezért is 11-es járt.  A büntetőből Reznek Donát ugyanúgy és ugyanoda lőtt, mint korábban Farkas (2 – 2).


Megismétlődött az őszi iksz, s megint a cigándiak mentették döntetlenre a meccset. A mieink négy forduló óta nyeretlenek, ez idő alatt két pontot gyűjtöttek.


Német Gyula, a JFC mestere ezekkel a mondatokkal zárta le a mérkőzést: „Gratulálok a csapatomnak, összeszedték magukat a múlt heti fiaskó után. Sokat tettünk a győzelemért, de nem tudtuk megtartani az előnyünket a jó képességű ellenféllel szemben. Bár súlyos egyéni hiba előzte meg a második bekapott gólunkat, összességében a döntetlen reális.”


Kun Tibor

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít