Menu

A hetedik helyért utaznak Kaposvárra

2015-05-06 12:15:43

 

 

Az NB I-es női röplabdabajnokság hajrájához érkeztek a csapatok. A helyosztók során az újonc Jászberényi RK a 7-8. helyért mérkőzik az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese ellen. A két csapat első mérkőzését Jászberényben a mieink nyerték, a második találkozó csütörtökön (május 7-én) Kaposváron lesz. A párharc két győzelemig tart.


A bajnokság alapszakaszában a mieink győztek Kaposváron, míg a Somogy-megyeiek Jászberényben diadalmaskodtak. A bajnokság rájátszásos szakaszában a JRK a négy közé jutásért a Gödöllővel mérkőzött, míg a kaposváriak a Vasassal találkoztak. Mindkét párharc az esélyesebb együttesek sikerével ért véget, s így a JRK és a Kaposvár is az 5-8. helyért játszhatott tovább. A mieink a Nyíregyháza ellen, a kaposváriak a TF ellen szenvedtek vereséget, s ez azt jelentette, hogy a két csapat egymás ellen mérkőzhet a 7-8. helyért.


A két győzelemig tartó párharc első felvonását a mieink nyerték hazai környezetben 3-1-re. Helyenként egészen jól játszott csapatunk, ám sok alapvető hibát is vétettek játékosaink, s ezért a szetteken belül szorosan alakult az eredmény. A lényeg persze a győzelem volt, amellyel lépéselőnybe kerültünk a kaposváriakkal szemben.


A két csapat május 7-én, csütörtökön Kaposváron találkozik ismét.  A mieinknél továbbra is sérült Gardovic, Tesevic és Kriegel, Pető Tamara pedig már nem is tartozik a keretbe, miután közös megegyezéssel szerződést bontott az egyesülettel. Nem számíthat felesége, Deméné Fényes Zsanett játékára sem Deme Gábor ezen a találkozón.  Így tíz hadra fogható játékosa van a mieink trénerének.


Az első találkozón a Pintér – Brkovics – Brezgun trió szállította a mieink pontjainak nagy részét. Sok függ attól, hogy idegenben hogyan muzsikál majd ez a trió. Persze ők hárman még nem tudnak meccset nyerni, azaz szükség lesz arra, hogy a többiek is jó teljesítményt nyújtsanak.  Minden bizonnyal hazai pályán a kaposváriak lényegesen jobb játékra lesznek képesek, mint amilyet Jászberényben láthattunk tőlük. Így egy izgalmas mérkőzésre számíthatunk.


Amennyiben a mieink megnyerik ezt a találkozót, akkor vége a párharcnak, s a JRK végez a 7., a Kaposvár a 8. helyen. Hazai siker esetén viszont következik a mindent eldöntő harmadik összecsapás, melyet május 15-én, pénteken 19. órai kezdettel rendeznek meg Jászberényben, ha erre szükség lesz.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít