Menu

A szolnoki nyugdíjas klubot láttuk vendégül Jászberényben

2015-05-15 11:14:02

 

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete 25 éve alakult, melynek 47 tagszervezete között a Jászberényi Köztisztviselők Nyugdíjas Klubja is szerepel. Az egyesülettörténeti kiállításon, Szolnokon, felkérésre a mi klubunk is bemutatta programjait fotókon és a tagok kézimunkájával díszítve. Fotók: Baráth Károly.


Klubunk célja a civil lét erősítése, az időskorúak életminőségének javítása, a magányosság oldása és a szabadidő eltöltését elősegítő programok megszervezése tagjaink számára. A megyében a települések önkormányzatainak többsége pályázati pénzeszközökkel segíti a nyugdíjas klubok programjainak megvalósítását, s így van ez Jászberényben is. A városi rendezvényeken rendszeresen részt veszünk, továbbá a Jászság városaiban és községeiben, a helyi klubokkal együttműködve képviseltük egyesületünket a Jász Világtalálkozó rendezvényein (Jászágó, Jászfelsőszentgyörgy, Jászapáti), idén pedig Jászalsószentgyörgyre megyünk. A megyei rendezvényeken az aktívabb tagokkal a senior maratoni váltófutáson veszünk részt az egészség megőrzése és a megyében működő tagszervezetek tagjaival való találkozások érdekében.


A köztisztviselő nyugdíjas klubunk tagjainak szakmai adottságait kihasználva – pl. idegenvezető, szociális szervező – városunk történelmi múltjának és jelenének bemutatásával igyekszünk a 25 éves egyesület kulturális programját bővíteni. Ennek keretében május elején, a redemptio 260. évfordulója alkalmából, a szolnoki Tisza Nyugdíjas Klub 48 fővel tett látogatást városunkban. Többen közülük 20-30 éve jártak Jászberényben és szívesen fogadták a tervezett programot. A városnézés – főtemplom, Lehel kürt, Jászkapitány szobra – során az is kiderült, hogy a jászok és a kunok közös történelmi eseményeit többen is ismerték a vendég klub tagjai közül.

alt


Vendégeink elismeréssel szóltak a városkép átalakításáról, a Zagyva-sétányról, a pozitív változásokról. A Szikra Galériában a Jászság festőit és alkotásait a galéria munkatársa mutatta be számunkra. Voltak, akik a festőket, pl., Gecse Árpádot és fiát is ismerték. Nagyon csodálták a gyűjteményt és dicsérték a galéria szolgáltatásait. Az állat- és növénykert látogatásával zárták a programot a Tisza Nyugdíjas Klub tagjai, ahol nagy élményt jelentettek számukra a látványetetések, és sok érdekes információt kaptak az ott élő állatokról. Különös élményt jelentettek számukra a kenguruk erszényéből leselkedő kiskenguruk, hiszen többen voltak, akik először láttak kengurut életükben. Megcsodálták a pingvineket, a madarakat és a medvéket is. A kávézó és a fagylaltozó szolgáltatásait is szívesen fogadták vendégeink.

alt


Klubunk ilyen programokkal kívánja támogatni és színesíteni a jubiláló megyei egyesület kulturális életét. Ezzel egyben városunk, Jászberény idegenforgalmát, az intézmények látogatottságát is növelni tudjuk. Szerencsére az időjárás is kedvező volt ezen a napon, s így maradandó élményekkel lettek gazdagabbak szolnoki vendégeink.


Szívós Jánosné, a Jászberényi Köztisztviselők Nyugdíjas Klubjának vezetője

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít