Menu

Mínuszos játék

2015-06-01 08:44:27

 

Egy gól és két ember mínuszban fejezte be szombaton délután a Jászberényi FC a Felsőtárkány SC ellen lejátszott hazai bajnoki mérkőzését. A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának utolsó előtti (29.) fordulójában végigszenvedett találkozó nem sokban igazolta a magyar futball látványsportágak közé történt besorolását. A Berénybe kirándult felsőtárkányi drukkereknek persze tetszett meccs, a végén lelkesen megéljenezték az övéiket. Így szép az élet, a győzelmet ritkán kell szégyellni.


Az első félidőben mintha csocsóztak volna a fiúk, összevissza pörgött a labda a pályán. A vendégek kapuját komolyan nem veszélyeztettük, bár a 31. percben Kiss Károly úgy találkozott a hevesiek kapusával, hogy megesik, amikor azonnal büntetőt fújnak az ilyen „földharcért”. Az erre a napra rendelt dirigens viszont szögletet ítélt.


Nemcsak az előrefele játékban vallottunk kudarcot, a védekezésünk is gyászos volt. A felsőtárkányiak azonban nem tudtak élni a felkínált esélyekkel, és háromszor is megmenekítettek bennünket a bekapott gólok utáni levertségtől. Kétszer Szatmári Zoltán kaparintotta meg a kapunkba tartó labdát, egyszer a felső léc mentett.


A második negyvenöt percben sem ejtettük kétségbe a táblázaton emberes pontkülönbséggel mögöttünk álló vendégcsapatot. Pedig ekkor már jobban nekik feszültünk. Hiába. Lassan, de biztosan „leszalámiztuk” magunkat.


László Krisztián a 70. percben kizárta magát a további labdaterelésből, a második sárga lapja után a pirosat is megkapta. Alig néhány percre, egy gáncsra és némi reklamálásra volt szüksége ehhez a mutatványhoz.


A vendégek addig-addig hozták zavarba a védelmünk jobb oldalát, amíg a 79. percben Kálmán József lódult meg ott a labdával, és irgalom nélkül beverte a hosszú, bal alsó sarokba (0 – 1).


Két perccel később Dajka Lászlónak sem lehetett maradása a gyepen, őt is két sárgával meg egy pirossal küldte le a bíró.


A 85. percben másodszor találták telibe a kapufánkat a felsőtárkányiak, de ez az esemény már keveseket kavart fel. Eldőlt, hogy a szebb helyezésről szőtt álmok szertefoszlottak, a JFC a 2014-15-ös idényt legfeljebb a mezőny közepén zárja.


Német Gyulának sem maradt más, mint a keserű számvetés: „Gratulálok az ellenfelünknek. Tipikus egygólos meccs volt, de azt az egy gólt, sajnos, nem mi szereztük. Úgy gondolom, hogy a játékvezető az eredményt befolyásoló hibát követett el az első félidőben, amikor egy 11-est nem adott meg nekünk. De nem emiatt vesztettünk. Ez egy ilyen nap volt, semmi sem jött össze.”


Kun Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít