Menu

A bormaraton kiemelt helyszíne ma Jászberény

2015-06-01 08:49:52

 

Hazánk legnagyobb borgasztronómiai és sporteseményének kiemelt helyszíne lesz Jászberény. A Nemzeti Bor Maraton fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnöke pedig Hende Csaba honvédelmi miniszter.


Május 23-án elrajtolt a 11 napon át tartó, 0-24 órában zajló, Magyarország mind a 22 borvidékének 103 települését érintő Nemzeti Bor Maraton. Az Európa-szerte egyedülálló kezdeményezés hazánk legnagyobb borgasztronómiai és sporteseménye, egyben az idei év legnagyobb országos közösségi rendezvénye. Az esemény fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnöke pedig dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter. A Nemzeti Bor Maraton arany fokozatú támogatója az AXA Bank és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.


Az összesen 2573 kilométer hosszú, 103 szakaszból álló Nemzeti Bor Maraton, Magyarország mind a 22 borvidékének 103 települését érinti, s a programban hét maratoni és hat félmaratoni táv szerepel. Az esemény kiemelt célja, hogy nemzeti sikerágazatainkat – borvidékeinket és a sportot – összekötve létrehozza a Magyar Borászat Ünnepét, hozzájáruljon ezek népszerűsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez.  


A május 23-tól június 2-ig tartó Nemzeti Bor Maraton minden nap egy-egy kiemelt helyszínen, az első napon Villányban, majd Szekszárdon, Nagykanizsán, Balatonfüreden, Sopronban, Tatán, Soltvadkerten, Egerben, Tokajban, Jászberényben, végül Szegeden várja a futás és a bor iránt érdeklődőket. A kiemelt helyszíneken az érdeklődők helyi termelőkkel és kézművesekkel ismerkedhetnek meg, továbbá szabadidős, kulturális és sport rendezvényeken, koncerteken, kirakodóvásáron és borkóstolón vehetnek részt. A kiemelt helyszíneken szervezett valamennyi program ingyenes.


A Nemzeti Bor Maraton versenyzői a leghosszabb maratonváltó világrekordjának felállításával, egy világcsúcskísérlet részesei is lesznek. A Nemzeti Bor Maraton iránti kiemelkedő érdeklődésre tekintettel bárki ingyenesen csatlakozhat a rekordkísérlethez lakóhelyének közigazgatási határain belül. A világrekord felállításában részt vesznek majd közéleti személyiségek, neves sportolók is, így például Szegeden Vajda Attila olimpiai bajnok kenus és Czene Attila olimpiai bajnok úszó is fut majd a Nemzeti Bor Maratonon.


A Nemzeti Bor Maraton arany fokozatú támogatója, az AXA Bank célja, hogy közreműködjön országosan még kevéssé ismert, ám kiváló minőségű magyar borok megismertetésében, ezért a 11 kiemelt helyszínen megtalálható standjánál számlát nyitó új ügyfeleit egy, az adott térségből származó borkülönlegességgel ajándékozza meg (www.axabank.hu/bormaraton). A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – amely szintén az esemény arany fokozatú támogatója – a kiemelt helyszíneken játékos, szakmai programokkal készül, és a helyi termékeket kívánja népszerűsíteni.


A Nemzeti Bor Maraton kiemelt helyszíneiről az MTVA jóvoltából az M1 fog tudósítani beszámolókkal és élő bejelentkezésekkel. A Nemzeti Bor Maraton valamennyi programja megtekinthető az esemény honlapján, a https://nemzetibormaraton.hu/ oldalon.

 

A Nemzeti Bor Maraton kiemelt helyszíne lesz Jászberény június 1-jén!

 

Jászberény, Conselve tér melletti parkoló
A rendezvény ideje: 2015. június 01. 15:00 - 21:00.

 

Bemutatkoznak és folyamatos programokkal várják az érdeklődőket:

   
    • AXA Bank: interaktív programok, banki szolgáltatások bemutatása; AXA Bank „BormaratonosOKÉ” és „JátékosOKÉ” játéka.
    • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: A helyi termék éve rendezvényhez kapcsolódóan a regionális kamarai tagság bemutatkozása, ill. termékkóstolók;
    • Nébih: bemutatkozás, valamint borhibák és borbetegségek, azok felismerésének gyakorlati bemutatása és illat felismerési teszt;
    • Innomedio Kft. – Lochner Group: Füstpajzs biztonságtechnikai-védelem bemutató;
    • Hegyközségek Nemzeti Tanácsa: szakmai bemutatkozást biztosítanak a borvidék borászainak;
    • Földművelésügyi Minisztérium: Nemzeti Borkiválóság Program bemutatkozása;
    • Red Bull: kóstolás és zenés program;
    • Turizmus Zrt.: Ismerd meg Magyarországot;
    • Saucony: futóruházati bemutató és szaktanácsadás;
    • Magyar Családellátó Kft.: Látványkemence, gasztro és borkiállítás, valamint kézműves kiállítás és élelmiszerbemutató;
    • SZIN 2015: nyereményjátékok, valamint kedvezményes jegyértékesítés;
    • Compressport-Hungary: kompressziós futóruházati bemutató;


15:00 Mozgásvilág Táncklub


15:15 Rajtprotokoll
- futók megérkezése a rajthelyszínre
- versenyiroda regisztráció
- tájékoztató


15:30 Zumba


16:00 Zenés program


16:30
Dance Fitness Se-bemelegítés


17:00 Hivatalos RAJT


17:30 A világrekord kísérlet támogató futók visszaérkezése, majd tombolasorsolás
        

17:45 Dance Fitness Se műsora, és közös mozgás


18:00 Medid Hastánc


19:00 FankaDeli koncert
 

TutiHír

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít