Menu

Vásárhelyi Emlékplakett Berkóné György Ildikónak

2015-06-02 11:02:20

 

 

Május 29-én a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán, a Vásárhelyi Emlékparkban rendezték meg a Vásárhelyi emlékünnepséget, valamint a Jászberény – Jászjákóhalma közös szennyvízberuházás kapcsán meghirdetett rajzverseny eredményhirdetését és emlékeztek Gróf Apponyi Albertre is születésének évfordulóján.


Az iskolai énekkara és diákjai műsora után Ihász Jánosné emlékezett Vásárhelyi Istvánra, aki 126 éve született. Mint elhangzott, több mint 150 írása maradt ránk, s volt, amikor álnéven kellett publikálnia. A madarak, a halak, a puhatestűek életét kutatta, kiváló haltudós volt, s a lillafüredi pisztrág-telepet vezette. A Hajta ősmocsár természetvédelmi értékeire ő hívta fel a figyelmet. Életében soha nem kapta meg azt az elismerést, amit megérdemelt, 1968 márciusában, 79 évesen halt meg. A lillafüredi Hámori temetőben nyugszik, nagy példaképe, Hermann Ottó mellett – derült ki az emlékbeszédből, melyet követően Bolla János, a Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke adta át a Vásárhelyi Emlékplakettet. A díjazottról szóló méltatást az egyesület elnökségi tagja, Sas istván olvasta fel.

alt

Fotógaléria a Facebookon



A Vásárhelyi Emlékplakettet Berkóné György Ildikó kapta



Berkóné György Ildikó biológia-kémia szakos tanárnő 2007 óta tanít a Lehel Vezér Gimnáziumban. Nevelő-oktató munkáját mindig példás lelkesedéssel, lelkiismeretesen, színvonalasan és eredményesen végzi.


Munkaközösség-vezetőként élen jár a módszertani, tartalmi megújításban. Emellett számos pályázat megírásában és megvalósításában vállalt oroszlánrészt. Ennek köszönhetően újulhatott meg a kémia labor, és kapott új lendületet a tehetségfejlesztés a gimnáziumban. A tanárnő aktívan dolgozik jelenleg is mentoráló intézményi programban, illetve nagy része van abban, hogy a Lehel Vezér Gimnázium 2014-ben másodiki alkalommal nyerte el az Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést.

alt

Kiváló szaktanár. A legkülönbözőbb tanulmányi versenyeken szerepelnek eredményesen tanítványai: Bugát Pál Országos Középiskolai Természetismereti Műveltségi Vetélkedő, a Csecsemőgondozó Verseny, Irinyi János Országos Kémiaverseny, Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny. Szorosan együttműködik a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével, s hosszú évek óta szervezi a Természettudományi Diákszimpózium munkáját.


Osztályfőnökként kiváló szellemű osztályközösséget nevel. Tanítványai nemcsak tanulnak, hanem az iskolai életbe aktívan bekapcsolódnak. Ebben az évben a március 15-i városi ünnepi műsort is diákjai mutatták be.


Szakmai kvalitása mellett nagyon meghatározó, hogy kollégáival kitűnő emberi kapcsolata van, bármikor lehet hozzá fordulni segítségért. Kommunikatív, derűs személyiség.


A Városvédő és Szépítő Egyesület Berkóné György Ildikó részére a természetvédelem terén végzett kiemelkedő oktató és népszerűsítő munkájáért Vásárhelyi Emlékplakettet adományoz.


A Vásárhelyi Emlékplakett átadását követően a Jászberény – Jászjákóhalma közös szennyvízelvezetési projekt keretében meghirdetett rajzverseny eredményhirdetését is megtartották. Ezen három intézmény – Apponyi, Bercsényi, Székely – diákjai vettek részt. A beérkezett 65 rajzot Farkas Edit (Hamza Múzeum) és Ingesné Barkóczi Ibolya (Lehel Vezér Gimnázium ped. asszisztens) zsűrizte. A díjakat Juhász Dániel, a projektet megvalósító társulás elnöke adta át.



5. osztályosok

1. Varga Virág (Apponyi)


6. osztályosok

1. Rádli Anna (Székely)

2. Tűzkő Olivér (Apponyi)

3. Valuska Lili (Székely)

4. Kövér Lili (Székely)


8. osztályosok

1. Bodnár Fruzsina (Apponyi)

2. Túri Olivér (Apponyi)


Különdíjasok

Tóth Enikő (Apponyi) és Nagy Milán (Apponyi)


A rajzverseny díjainak átadását követően Gedei Bálint és Kovács Nikolett 8. osztályos tanulók emlékeztek Gróf Apponyi Albertre, születésének évfordulóján.

alt


Az ünnepi rendezvény a Vásárhelyi emlékhely, majd a Gróf Apponyi emléktábla megkoszorúzásával ért véget.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít