Menu

Challenge 2017: remekeltek fiataljaink

2017-07-10 15:52:58

 


Három megye, az angol Durham, a francia Somme és a magyar Jász-Nagykun-Szolnok fiataljainak sportversenye közel 20 évre tekint vissza. A 2017-es Challenge versenyekről Kiss Attila, a Bercsényi iskola testnevelője írt számunkra beszámolót, aki a futballcsapat vezetője is volt.
 

Idén Anglia volt a fogadó megyéje a már lassan 20 éve megrendezésre kerülő Challenge elnevezésű sportrendezvénynek, melyen az angol Durham , a francia Somme és Jász-Nagykun-Szolnok megye fiataljai versengenek egymással. Az idei évbenl a fiú futball, a lány netball, a tenisz és az úszás volt az angolok által megjelölt sportágak.


Megyénk fiú futballcsapatát ezúttal a jászberényi fiatalok adták, akik főként a Bercsényi Általános Iskolába járnak, jártak, de a teniszezők és az úszók között is volt több jászberényi tanuló (Gyakorló Általános Iskola), őket  Szöllősiné Kárpáti Ágnes testnevelő irányította.


Az útra május második felében került sor Vadas Sándor küldöttségvezető vezetésével. Egy franciaországi tranzitszálláson tett kitérő után 2 napos buszozás után érkeztek meg a fiatalok Consettbe. A rövid, de tartalmas angliai napok alatt megismerkedtek az angol fiatalokkal, közös csapatépítő játékokon vettek részt, íjászkodtak, megtekintették Durham nevezetességeit, egy nagy vidámpark vendégei voltak.


A versenyek napján pedig minden tudásukat latba vetették és hatalmas küzdelmekben elhódították a vándorserleget. A három csapat versengésében (Durham, Consett, Jász-Nagykun-Szolnok) a teniszezők, az úszók és a netballos lányok is másodikok lettek. Ahhoz hogy a kupa végül Magyarországra került, nagyban hozzájárultak a focista fiúk, akik három különböző méretű pályán összesen 6 mérkőzést játszottak a két ellenféllel és 4 győzelem mellett 2 döntetlent értek el. Ezzel veretlenül végeztek az első helyen, s így a magyar csapat emelhette a magasba a kupát az eredményhirdetés során..

 
A díjakat, érmeket, kupát a helyszínen lévő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnökei, Dr. Csoór György és Berec Zsolt adták át és egyúttal gratuláltak az ifjú sportolóknak és megköszönték a nagyszerű helytállásukat.


A fiú futballcsapat tagjai voltak: Szabó Márton, Vízi Domini, Muhari Zoltán, Kálmán Levente, Molnár Dávid, Drávucz Milán, Csillik Kristóf, Dóka Gergő, Szappanos Gergő, Czégény Krisztián, Kovács Tamá , Kovács Bence.


Teniszező : Halápi Ákos, Nagy Annamária, Petrányi Dóra, Petrányi Zsolt.


Úszók: Galcsik Márk és Csintó Botond.


A Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat minden tagjának és kísérőiknek olvasóink nevében is gratulálunk sikerükhöz!

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít