Menu

Fönn a zászló. Elkezdődött a XXVII. Csángó Fesztivál

2017-08-09 20:31:13

 

altA magyar Himnusz dallamaira vonták föl idén is a fesztiválzászlót Jászberény főterén szerdán este a XXVII. Csángó Fesztivál nyitányaként. A lassan benépesedő Szentháromság téren rövid műsorral bemutatkozott a Jászság Népi Együttes mellett valamennyi itt tartózkodó, távolról érkezett külföldi csoport is.

 

Dr. Kertész Ottó a Folklór Kulturális Közalapítvány elnöke nyitotta meg az idei fesztivált, hangsúlyozva, hogy az évtizedek alatt fogalommá érő "csángó" már nem pusztán egy fesztivál, sokkal inkább egy ünnep. Olyan ünnep, amit a más nemzetek kultúrája iránti kíváncsiság, tisztelet, és a szeretet köt össze. Köszöntőjét követően Kocsán László, a fesztivál egyik rendezőjeként mikrofonhoz szólította Molnárné Pete Mariannát, aki a külföldi csoportok fellépéseinek szervezőjeként, valamint az esti, főtéri Színes világ gálaműsor szerkesztőjeként reményét fejezte ki, hogy a Grúziából, Kolumbiából, Tajvanról, Törökországból és Észak-Ciprusról érkező csoportok különleges táncai kiváló szórakozási lehetőséget, igazi tartalmas látnivalót nyújtanak majd a közönségnek.

 

 

A fesztiválzászló alatti kis téren pedig rövidke ízelítőt láthatott a közönség a fellépő csoportok műsoraiból, mintegy kedvcsinálóként a megnyitót követő gálaműsor megtekintéséhez.

 

RP

A fesztivál műsorfüzete letölthető innen.

 

alt

Fotógaléria a Facebookon

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít