Menu

Emberarcú festmények a Szikra Galériában

2017-09-21 09:04:23

 

Különleges kiállításnak adott teret a Szikra Galéria. Varga József Zsolt alkotásait láthatja a művészetbarát közönség. Az emeleti nagyteremben 22, jórészt nagyméretű, különleges festmény kapott helyet, melyek egy igen sajátos világot mutatnak. A képek csak embereket, alakokat ábrázolnak mindegyik festményen szinte azonos megfogalmazásban, mégis sokféle módon.

 

alt

A tárlat megnyitóján Varga Erik gitározott, megalapozva a muzsikával a kiállítás hangulatát. Ő nemcsak jó barát, de valójában szintén festő, a jászberényi ArtCampek állandó résztvevője, a Szolnoki Művésztelep tanára is. Sőt, 2018 elején neki is lesz a Szikra Galériában önálló kiállítása.

 

Pályatársa, Varga József Zsolt művészetéről és a kiállításon szereplő képekről többet is megtudhattunk, hiszen Egri Mária művészettörténész ez évben egy alapos tanulmányt, egy könyvet írt a gyöngyösi születésű, de Jászberényben élő festőművészről. A Képzőművészeti Egyetemen 2010-ben végzett. Nagyon sok kiállításon láthatta már a közönség az ő sajátos, egyedi alkotásait, melyen mindig a főszereplő az ember. Minden képen látható emberalak, gyerekek, felnőttek egyaránt, Varga sajátos megfogalmazásban. Bibliai szimbólumokat is mutatnak a festményei egyedi módon.


Góg Zoltán, a Jászkerület Nonprofit Kft. művészeti munkatársa megnyitójában elmondta, hogy Varga József Zsolt ó- és újszövetségi elemeket, motívumokat fest. Ám képei mondanivalóját a színek és a formák viszonya is árnyalja. Minden festményén látható elnagyolt emberi forma, egy portrészerű fej, mely a színek és a szemek összhatásában a mondanivalót mutatják meg. Ettől különleges, egyedi minden képe.


A tárlat megnyitásán a zene többször is felcsendült, hogy segítse a nézőket a látvány befogadásában. A kiállítás október 10-ig látható a Szikra Galériában.


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít