Menu

Bercsényis tanárok EGT programja

2017-10-04 12:06:19

 

 


A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézménye előszeretettel vesz részt Európai Uniós projektekben. Legutóbb az EGT Alap támogatásával 3 tanárnak állt módjában kiutazni szakmai tanulmányútra egy liechtensteini általános iskolához, ahol elsőtől hatodik osztályig folyik az oktatás.



A triesenbergi iskolában irigylésre méltó körülmények között zajlanak a tanórák. Egyetlen tanulócsoport száma sem éri el a 20 főt, de többnyire inkább csak 13-14 tanuló van egy-egy osztályban. Sőt az idegennyelvi órákon és technika órákon még ezt a létszámot is ketté bontják, így az adott tárgyat tanító pedagógusnak csak 6-7 tanulóval kell egyszerre foglalkoznia. Tárgyi felszereltségük is imponáló: a varrógépektől elkezdve a tankonyháig (ahol minden tanulóra jut egy munkaasztal) minden oktatássegítő és kényelmi eszköz rendelkezésre áll, a sportcsarnokuk nagysága, 3 felé oszthatósága a legmodernebb térelválasztóval, az iskola udvara, sportudvara egyaránt lenyűgöző.


A jászberényi pedagógusok természetesen az oktatási módszereket tanulmányozták a különböző órákon, így hasznos tapasztalatokra tettek szert e téren. Az angol nyelv tanításában például anyanyelvi lektor is segíti a nyelvtanár munkáját, így a gyerekek kommunikációs készségét eredeti közegben sikerül fejleszteniük. A fogadó intézmény koordinátorával (aki mellesleg rendszeresen tesz látogatást Magyarországon) nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki, felvázolva egy esetleges jövőbeni projekt képét is.


A munka végeztével a tanárok megtekintették a főváros, Vaduz és más liechtensteini városok nevezetességeit, valamint a szomszédos Svájcba is elkirándultak, így Sankt Gallen, Zürich és Chur látnivalói sem maradtak ki.
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít