Budai Lóránt beperelte Pócs Jánost

2018-02-08 11:17:47

 

Február 7-én, szerdán délután a Jobbik Magyarországért Mozgalom jászberényi irodájában tartott sajtótájékoztatón jelentette be a szervezet jászsági országgyűlési képviselő-jelöltje, hogy a Jász Trió TV-ben elhangzottak miatt személyiségi jogi pert indított Pócs János fideszes országgyűlési képviselővel szemben. Mint mondta, Pócs januári értékelőjében ugyanis hazug állításokat fogalmazott meg vele kapcsolatban, hogy megtévessze a választókat.

 
 
A Jász Trió TV Képviselő Info című műsorában az országgyűlési képviselő havonta számol be munkájáról, illetve válaszol a műsorvezetői és nézői kérésekre. Az idei esztendő első haváról a február 2-i adásban kérdezte a képviselőt Erdei Gábor, a televízió felelős szerkesztője. Az első percekben semmi különös nem történt, majd amikor a műsorvezető az áprilisi választások kapcsán Pócs Jánost ellenfeleiről kérdezte, érdekes fordulatot vett a beszélgetés.
 
 
Pócs János bejelentette, hogy Gyurcsány Ferenc, miután bedarálta az MSZP-t, most a Jobbik irányítását is a kezébe vette. Egy Gyurcsány – Vona paktumról beszélt, s telefonjáról olvasta fel mondanivalóját, amely szerint Budai Lóránt visszalép a jelöltségtől dr. Gedei József javára. Budai feladata szerinte a továbbiakban az lesz, hogy lejárassa a jász településeken a Fidesz képviselőjét. Erre az utasításokat a paktum értelmében a DK-tól kapja majd, s mindezért megtarthatja helyét a megyei és a városi közgyűlésben és Hegedűs Lórántné munkatársaként is dolgozhat majd. Arra a kérdésre, honnan származik az információ, rövid volt a válasz: Budai Lóránt közvetlen közeléből. Arról is beszámolt, hogy információi szerint már a teljes ellenzéket Gyurcsány irányítja, s mindenütt egy neki megfelelő embert szeretnének a Fidesz ellen indítani.
 
 
alt
 
A Jász TRIÓ TV facebook bejegyzése a Képviselői Info című műsorról.
A képre kattintva elérhető a videó is, amelynek 11. percétől beszél Pócs János a paktumról
 
 
A vele kapcsolatos hírről Budai Lóránt megdöbbenve értesült, s szerdán sajtótájékoztatót tartott a Jobbik jászberényi irodájában. A párt képviselő-jelöltje egyértelműen kijelentette, hogy semmi sem igaz abból, amit Pócs János állít. Ezért aznap személyiségi jogi pert indított a Jászság országgyűlési képviselőjével szemben.
 
 
– Mára már egyértelművé vált, hogy személyemben a Jobbik az egyedüli esélyes kihívója Pócs Jánosnak. Ezért fél. Fél hatalma elvesztésétől, s velem és más ellenfeleivel szemben már mindenre képes, még egészen nyilvánvaló hazugságok terjesztésére is. Innen is üzenem: féljen csak! A jobbik ugyanis hatvanegynéhány nap múlva leváltja minden idők legkorruptabb kormányát és megmutatja, hogyan lehet ezt az országot tisztességesen irányítani – mondta Budai Lóránt.
 
alt
 
A történtekről megkérdeztük dr. Gedei Józsefet, a DK képviselőjelöltjét  is, aki ugyan méltatlannak tartja a kampányban tapasztalható vagdalkozást, de hozzátette, a következő hetekben csak még mélyebbre süllyedhet a politikai adok-kapok. Az esetről nem is kívánt egyebet mondani, mint annyit, hogy a kampány során ő igyekszik inkább az értékekre és a programismertetésre koncentrálni, ennek egyik lépéseként hamarosan lakossági fórumon találkozik majd a választókkal.
 
 
Szántai Tibor  

Hír megosztása