Fűszeres barackos jérce

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

2 citrom reszelt héja
2 narancs reszelt héja
1/2 citrom leve
1 kisebb fej hagyma
megtisztítva és felaprítva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
10 dkg puha vaj
1 ek currypor
4 ek narancslésűrítmény
só és őrölt bors
4 jérce
2,5 dkg vaj
2 nagyobb felezett őszibarack
mag nélkül

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 45 perc


ELKÉSZÍTÉS

altMelegítsük elő a sütőt 230 C-ra. A citrom és a narancs héját öntsük fel a citromlével, majd keverjük hozzá a hagymát, a fokhagymát, a vajat, a curryt és a narancslésűrítményt. Alaposan sózzuk, borsozzuk és miután simára kevertük, behűtjük.

A jércéket dörzsöljük át kívül-belül, az ujjunkkal lazítsuk fel a mellrész feletti bőrt és kenjük alá 2 ek narancsos vajat. A maradék krémet simítsuk a jércék hátára. 2 ek-nyi mennyiséget tegyünk félre a barckokhoz. Miután a combjait összekötöztük, helyezzük tepsire állított rácsra.

altVegyük le a sütő hőmérsékletét 200 C-ra és toljuk be a jércéket. Sűrű kenegetés közben süssük, míg a szaftja áttetsző nem lesz (kb. 45 perc).

A barackok magházát töltsük fel a maradék krémmel és asütés vége előtt 15 perccel rendezzük a jércék köré.

A sütőből kivett jércék combjait oldjuk ki, és a barackokkal szervírozzuk. A szaftot locsoljuk a húsra.


alt

 

TÁLALÁSI JAVASLAT

HIRTELEN SÜLT CUKKINIVEL VAGY MÁS IDÉNYZÖLDSÉGGEL IS TÁLALHATJUK.
 

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-042alt


Hír megosztása