Menu

Itthon

Itthon

 

Blues, barátok közt

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Ripoff Raskolnikov blúzmen életkorba ért. Mert a blúzista minél öregebb, annál jobb. Mint az óbor. Ripoff közép-európai bluesait harminc éve imádjuk. Noha osztrák állampolgár, ideje nagy részét Magyarországon tölti, a magyar blueszenész válogatott klasszisainak társaságában. Ausztriában is fellép azért, megmaradtak a régi barátok, mint a nála tizenegy évvel fiatalabb „Sir” Oliver Mally, a hasonlóképpen angolul író és éneklő gitáros bluesművész, akinek már eddig is egy csomó díjjal ismerték el a munkásságát hazájában. Odaát jobban megbecsülik az efféle blúzcsókákat, pedig ott sem erre a műfajra izgulnak a legtöbben. 

Bővebben: Blues, barátok közt

Az élet nem irodalom, hallja?

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Intette le a maga szálkás modorában a házvezetője, Szeredás Emerenc (az érdesen és fekete fejkendőben is szép Hegyi Barbara) Molnár Annát (az örökké elegánsan gyötrődő Nagyváradi Erzsébetet), a neves írónőt.  Mert mi baja lehet magának azon kívül, folytatta megbízója leoltását a sós sebekkel élő, kemény, dolgos asszony, hogy rosszat írnak magáról az újságban, ami kétségtelenül kínos, de ha ilyen alja foglalkozást választott magának, ne csodálkozzon. 

Bővebben: Az élet nem irodalom, hallja?

A könyvmolyok tisztelik egymást - Kétéves a berényi könyvklub

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A városi könyvtárban Vas Judit – immár nyugalmazott könyvtáros – vezetésével két évvel ezelőtt alakult a Könyvklub, hogy az irodalom – főként magyar szépirodalom – kedvelői havonta találkozhassanak, s megvitassák egymással legfrissebb, de akár régebbi könyvélményeiket is. 

Bővebben: A könyvmolyok tisztelik egymást - Kétéves a berényi könyvklub
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít