Menu

Itthon

Itthon

 

Meghallgatás Jászberényben? - Hatékonyabb igényérvényesítés a békéltető testületi eljárásban

  • Szülőkategória: Hírek

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Békéltető Testület és a FÉBÉSZ együttműködésének eredményeként 2015-től a jászsági panaszosoknak nem kell Szolnokra utazniuk a testületi meghallgatásokra, hanem Jászberényben is van lehetőségük ügyük rendezésére. Ezzel a lehetőséggel élve a fogyasztónak még az útiköltségét sem kell fizetnie az egyébként díjmentes eljárásban. 

Bővebben: Meghallgatás Jászberényben? - Hatékonyabb igényérvényesítés a békéltető testületi eljárásban

Húszéves a Hamza Múzeum és Jász Galéria

  • Szülőkategória: Hírek

alt

Jászberény történetét úgy is fel lehet vázolni, ha sorra vesszük, hogy mikor mi épült, ki mivel gyarapította a várost. Egy ilyen lista mögött emberek, közösségek vannak. Ha egy ilyen listát mégis megnézünk, szinte hihetetlennek tűnik, hogy a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria mint önálló intézmény már 20 éve létezik. 

Bővebben: Húszéves a Hamza Múzeum és Jász Galéria

Történelmi „mesék” - Egy magyar művész emlékei a huszadik századról

  • Szülőkategória: Hírek

alt

A Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria ma ünnepli 20 éves jubileumát. Két évtizede annak ugyanis, hogy a neves festő és filmrendező Hamza D. Ákos hagyatékából megnyílt egykori lakóházában a Gyöngyösi úti kis múzeum. Ebből az alkalomból ma 17 órától tartanak ünnepséget a Déryné Rendezvényházban, 19 órától pedig kiállítás nyílik a múzeumban. Szerkesztőségünk egy 1989 júniusában készült interjúval emlékezik Hamza D. Ákos munkásságára és tiszteleg az emlékét ápoló gyűjtemény dolgozóinak tevékenysége előtt.

Bővebben: Történelmi „mesék” - Egy magyar művész emlékei a huszadik századról
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít