Menu

Challenge 2015 – immár 11. alkalommal nyert Jász-Nagykun-Szolnok megye

2015-05-04 10:17:01

 


Jász-Nagykun-Szolnok, a francia Somme és az angol Durham között már komoly múltra tekint vissza az a testvérmegyei kapcsolat, melynek keretében 1999 óta egy úgynevezett. Challenge sporteseményt is rendeznek. Ezen több sportágban mérik össze tudásukat a három megye fiataljai egy kupáért.


A korábbi tizenhat alkalomból tízszer nyert Jász-Nagykun-Szolnok csapata a három megye nemzetközi versenyében. Az idei évben az angliai Durham adott otthont a versenyeknek, ahová április 12-én utazott ki a 36 diákból és 5 kísérőből, edzőből és testnevelőből álló megyei küldöttség.


Ahogy korábban, úgy most is voltak jászberényi tagjai a megyénket képviselő csapatoknak. A fiú futsal csapatot négy bercsényis fiú – Kátai Ádám, Bajor Norbert, Tóth Olivér, Csillik Kristóf – is erősítette,  míg a lány futsal csapatban két bercsényis – Rácz Roxána, Petrányi Dóra – és egy LVG-s – Budai Lili –  játszott. A versenyeken mindkét futsal csapat nagyon jól szerepelt. A lányok megverték az angolokat 8-4-re, s legyőzték a franciákat is 7-3-ra így ők elsők lettek. A kapuban nagyon jól védett Rácz Roxána, míg Petrányi Dóri és Budai Lili is lőtt gólokat.


A fiúk óriási meccset játszottak a franciákkal, de végül is egy-két egyéni hiba miatt 6-4-es vereséget szenvedtek. Az angolokat viszont remek játékkal magabiztosan verték 6-2-re és a második helyet szerezték meg. Bajor Norbi parádézott a kapuban, míg a többiek nagyon jó játékkal és gólokkal bizonyították hogy érdemes volt őket kiválasztani arra hogy megyénket képviseljék. Mindkét futsal csapat irányításában részt vett Kiss Attila, a Bercsényi Általános Iskola testnevelője és Vadas Sándor a küldöttség vezetője.

 

alt

A berényiekkel nmegerősített fiú futsall csapat a franciáktól kikapott, az angolokat legyőzte


A versenynap végén egy mezei futóverseny is volt ahol az összes versenyző elindult (futsalosok, úszók,  kézilabdások, triatlonosok) és a 66 futó közül az első helyezett Kátai Ádám lett. Ádám végigjátszotta mindkét futsal meccset, majd fél óra pihenő után  óriási futással utasította maga mögé a mezőnyt. A lányok mezőnyében Budai Lili végzett a legjobban a jászberényiek közül, aki  a kilencedik lett.
 

Az összesített pontversenyt a futsalosok és a futók jó teljesítménye után a  magyar csapat nyerte immáron tizenegyedik alkalommal.


Az út során természetesen nemcsak a versenyek zajlottak, hanem különböző szabadidős sportágakat is kipróbáltattak a házigazdák vendégeikkel (pl. baseball, vízilabda, íjászat, vízi versenyek), valamint megismerhették Durham nevezetességeit (a durhami katedrálisban forgatták a Harry Potter egyes jeleneteit) és disco is volt a fiatalok részére.  Az oda- és visszaút során pedig óriási komppal keltek át Calais és Dover között a La Manche csatornán.


A fiataloknak életre szóló élményben volt részük, barátságokat kötöttek egymással, megismerhették az angol hagyományokat és méltón képviselték hazánkat.


Kiss Attila

Info for bonus Review William Hill here.