Menu

Kerpel-Frónius triplája döntött a javunkra a MAFC otthonában

2015-03-22 13:04:46

 


Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának alsóházi rájátszásában szombaton a fővárosban, a MAFC vendégeként lépett pályára a FAIRIUM JKSE csapata. Bencze Tamás fiai a találkozó elején 15 pontos előnyben is voltak, ám végül az utolsó pillanatokban szerzett Kerpel-Fronius triplával nyerték meg a mérkőzést.

Komoly tétje volt mindkét együttes számára a szombati találkozónak. A mieink sikere egyben azt is jelentette volna, hogy 4 fordulóval a középszakasz rájátszásának vége előtt már biztosították bennmaradásukat, míg a hazai győzelem esetén a MAFC még bizakodhatott volna a kiesés ellen vívott párosmérkőzés elkerülésében. A két együttes alapszakaszbeli találkozóin a hazai csapatok győztek. A MAFC hosszabbítás után verte e a mienket, míg Dramicaninék a rendes játékidőben múlták felül ellenfelüket.


A középszakasz második fordulójában rendezett találkozót fantasztikusan kezdte a Bencze-csapat, 10-0-ra, majd 17-2-re is vezettünk már. A negyed második felében azután egyre jobban magára talált a hazai gárda és az első tíz perc végére 8 pontra csökkentette hátrányát (19-27). Az első félidő második felében nagyon kiegyensúlyozott játék folyt. Állandósult a 10 pont körüli különbség, majd felzárkózott a hazai gárda 35-38-ra. A negyed vége a mieinknek sikerült jobban, s így a nagyszünetre 35-42-es állásnál mentek a csapatok.


A harmadik negyedben sem volt nagy különbség a csapatok között. Amikor a hazaiak jobban felzárkóztak, akkor Bencze Tamás időt kért, s rendbe rakta csapatát. A különbség az utolsó játékrész kezdete előtt 9 pontra nőtt a két gárda között (52-61). Ám mielőtt még valaki azt gondolta volna, hogy már el is dőlt a találkozó, a hazaiak belehúztak és 5 perccel a vége előtt egyenlő volt az állás (66-66).  Sőt Glenn kosarával már a MAFC-nál volt az előny (66-68). Az utolsó percekben felváltva estek a kosarak, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 1-1- ponttal. Hunter kosara után 79-78-ra vezetett a hazai gárda, amikor már jóval az utolsó percen belül voltak a csapatok. Az utolsó szó joga azonban Kerpel-Froniusé volt, aki egy triplát süllyesztett el a hazai gyűrűbe (79-81), s mivel erre már nem volt válasza a házigazdáknak, izgalmas végjáték után jászberényi sikerrel ért véget a találkozó.


MAFC - FAIRIUM JKSE 79-81 (19-27, 16-15, 17-19, 27-20)


Vezette: Benczur T., Söjtöry T., Makovsky Sz.

MAFC: BROWN 24/6, Lakits -, Misek -, HUNTER 21/6, GLENN 15 Csere: LAKOSA 12/3, Fodor 5/3, Faragó -, Timkó 2, Mócsán -

JKSE: Ware 19/6, HORVÁTH Á. 18/3, KERPEL-FRONIUS 20/9, Cseh 13, Dramicsanin 11/6 Csere: Szögi -, Mladenovics -, Nárai -, Sonyák –


Sikerével biztossá tette bennmaradását a FAIRIUM JKSE a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül. Nagy szolgálatot tettek ezzel a győzelemmel a mieink a nyíregyháziaknak is, akik így szintén nagyon közel kerültek ahhoz, hogy meghosszabbítsák NB I A-csoportos tagságukat.


Az alsóház állása a középszakasz 2. fordulója után:


10. FAIRIUM JKSE 10gy 16v

11. Marso Nyíregyházi KK 9gy 16v

12. MAFC 4gy 21v

13. Zalakerámia ZTE KK 4gy 22v


A középszakasz első fordulójában félbeszakadt Nyíregyháza – MAFC találkozót egy későbbi időpontban újrajátsszák.



A középszakasz 3. fordulójának programja:



március 28. – szombat

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – MAFC

március 29. – vasárnap

18.00 óra: FAIRIUM JKSE – Marso Nyíregyházi KK


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít