Menu

Továbbra is helytállnak csillagász olimpikonjaink

2015-04-13 09:33:39

 

A 9. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia magyar csapatválogató versenyének döntőjét április 11-én rendezték meg. Tavaly ugyanezen az országos versenyen Kalup Csilla az 1. helyet, Vigh Benjámin pedig a 4. helyezést szerezte meg, ezáltal mindketten a magyar olimpiai csapat kerettagjai lettek. Tavalyi eredményes szereplésük miatt idén egyenes ágon tagjai az olmipiai keretnek, így már csak versenyen kívüli olimpikonokként kellett a döntőn részt venniük.

 

Ott ismét szépen bizonyították tudásukat és teljesítményüket, azt hogy méltán tagjai a magyar olimpiai csapatnak: az összesített pontszámok szerint még mindig Kalup Csilla áll az élen, Vigh Benjámin pedig közvetlenül követi őt. A döntő első két helyezettje tölti be az olimpiai csapat másik két helyét, a harmadik helyezett pedig tartalék versenyzőként készül a többiekkel. Az idei csapat tehát teljes egészében felállt, diákjaink továbbra is - mint egész évben - készülnek.

 

A felkészülések mostantól az olimiáig egyre komolyabbak és hosszabbak lesznek, az iskola végével nem köszönthet rájuk a nyáriszünet, várja őket az Indonéziában, július 26. és augusztus 4. között megrendezésre kerülő Csillagászati és Asztrofizikai Diákolmipia.
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít