Menu

Nagyszerű küzdelmek, remek hangulat az I. Jász Viadal Nyílt Sport-Jitsu versenyen

2015-04-21 15:21:46

 

A Jászsági Harcművészeti Akadémia (JHA) szombaton a Bercsényi úti játékcsarnokban rendezte meg első alkalommal a Jász Viadal elnevezésű nyílt sport-jitsu versenyét. A nap során 20 egyesület közel 200 versenyzője mérte össze tudását ezúttal kizárólag a küzdelmi számokban.


Már a megnyitó előtt elégedetten sétálhatott a Bercsényi úti játékcsarnokban dr. Gulyás Richárd, a Jászsági Harcművészeti Akadémia elnöke, aki egyben a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség elnöke is, mert a ju-jitsu társadalom színe-java elfogadta meghívásukat és eljött, hogy Jászberényben döntse el a küzdelmi számokban a bajnoki címek sorsát.


– Nagy öröm számomra, hogy az első ilyen jellegű versenyen ilyen nagy érdeklődést tapasztalok. Húsz klub közel 200 versenyzője nevezett az eseményre. Nyílt a küzdelem, így más stílusok is képviseltették magukat. Úgy gondolom, hogy igazán ez lenne a harcművészet lényege. Az igazi megmérettetés, amikor bármilyen más küzdőstílussal összemérjük az erőnket. A „JÁSZ VIADALON” képviselteti magát a ju-jitsu, a kempo, a birkózás, a brazil Ju-jitsu, az MMA, a judo, a kick-boksz sportág is. Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a versennyel, reméljük, hogy meg tudjuk majd ünnepelni a 10. 20. sőt még későbbi jubileumokat – mondta még a verseny megkezdése előtt dr. Gulyás Richárd.

 

alt

Fotógaléria a Facebookon



A rendezvényt a város részéről Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester nyitotta meg. Kiemelte, hogy a Jászságban, köztük Jászberényben nagy hangsúlyt fektetnek a sport fejlesztésére. Azon belül is kivételesen eredményesek a küzdősportok.


A megnyitót követően három páston kezdődtek meg a küzdelmek az alábbi versenyszámokban: Gi Ju-jitsu földharc, No Gi ju-jitsu földharc, Ju-jitsu „C” light-contact küzdelem, Ju-jitsu „B” full-contact küzdelem, pusztakezes full-contact kumite. Nem véletlenül volt remek a hangulat a csarnokban, mert nagyszerű összecsapásokat láthatott a nagyérdemű. Az utánpótlás tagjai és a felnőttek is bizonyították felkészültségüket, s ennek eredményeként parázs csatákban dőlt el a helyezések sorsa.

 

alt

Fotógaléria a Facebookon




A jászberényiek, a JHA, valamint a Jászberényi Birkózó Szakosztály versenyzői is remekeltek az erős mezőnyben. A jó egyéni szereplése eredményeként pedig mindkét csapat dobogóra került a csapatversenyben is.


– Külön meghirdették a csapatversenyt, melyen 10 fős csapatok indulhattak. Nagyon szoros versenyben csak egy-két pont különbség döntött a helyezésekről. Szerencsére sikerült a Jászságban tartani a kupát, sőt nem is volt elég egy kupa, mert holtverseny alakult ki Jászberény és Jászapáti csapatai között, így megosztozott a bajnoki címen a két szomszédvár – mondta a főszervező Garamvölgyi Mihály.


A csapatverseny eredményei:


1.    Jászsági Harcművészeti Akadémia Jászberény és IBIN Ju-jitsu Kígyó Dojo Jászapáti csapatai holtversenyben


2.    Újpalota SE és KUDO Hungary közös csapata


3.    Jászberényi Birkózó Szakosztály


4.    Óbudai Jutsu Kai Kan Egyesület 


A Jászsági Harcművészeti Akadémia egyéni eredményei:


Finta Gergő: Gi földharc 2. hely, No Gi földharc 2. hely


Finta Györgyi Eperke: Gi földharc 1. hely, No Gi földharc 2. hely


Tóth Bettina: Gi földharc 1. hely, No Gi földharc 1. hely


Tóth Panna: Gi földharc 1. hely, No Gi földharc 1. hely


Balázs Ágnes: Gi földharc 3. hely


Bathó Bálint: Gi földharc 3. hely


Lotz Réka: No Gi 2. hely


Vas Pál: No Gi földharc 2. hely


Bencze Bálint: Gi földharc 3. hely


Bathó Zoltán: Gi földharc 3. hely


Lajti Szabolcs: Gi földharc 1. hely, No Gi földharc 2. hely


Tóth Máté – Gi földharc 2. hely, No Gi földharc 1. hely

 

Felnőttek mester kategória - No Gi versenyszám

Bősze Balázs 3. hely




A Jászberényi Birkózó Szakosztály egyéni eredményei:


Gyerekek - No Gi versenyszám


Bereczki Szabolcs 1. hely


Bozsovics Krisztián 1. hely


Baráth Konor 1. hely


Laky Levente 1. hely


Kiss Tibor 1. hely


Mondi Márk 3. hely


Kiss Keve 3. hely


Baráth Koppány 2. hely


Nagy Levente 2. hely


Beszteri Milán 2. hely


Tugyi Zétény 2. hely


Fülöp Huba 3. hely


Palotai Zétény 3. hely


Vízi Kornél 1. hely


A rendezvény támogatói voltak: Jászberény Város Önkormányzata, KUKTA Kft. Jászberén, Scitec Vitamin és Fitness szaküzlet - Jászberény.

 

Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít