Menu

Cselekvő szeretettel a 21. században

 

2016-10-14 09:56:38

 

Több mint tíz éve jászberényi fiatalok egy csoportjával adományokat vittünk a Böjte Csaba által felkarolt gyerekeknek. Mindannyiunknak nagy élmény volt a látogatás; mi, adományozók éreztük megtisztelve magunkat. Akkor Csaba testvérrel személyesen nem találkoztunk, viszont 2016. október 9-én, vasárnap igen: az ő látogatására telt meg Jászberényben a barátok temploma.


Szent Dénes vértanú ünnepén a templomon kívül is számosan hallgatták a gyermekmentő tevékenységéről híres ferencest, aki életével folyamatosan azt példázza: a kereszténység nem valamiféle elméleti program, hanem a hétköznapokban megélhető valóság. Szentbeszédének középpontjában a cselekvő szeretet állt Szűz Mária, Szent Ferenc és a legendás erdélyi püspök, Márton Áron példáján keresztül szemléltetve. A rá jellemző derűvel előadott mondandója egyaránt tartalmazott lelki útravalót a szakmai pályafutásukban megakadóknak, a karbantartást igénylő házasságban élőknek. A csíkszeredai Role zenekar által igazán emelkedetté tett vasárnapi misén kivételesen hiteles személy szólt a jászokhoz.


Csaba testvér azt mondta, az élet csúszós jégkorongpályáján ne akarjunk kispadosak lenni, merjünk és akarjunk pályára lépni. Ő maga nem kispadra termett, viszont ha pályán van, nem sztárként viselkedik, a csapatért hajt. Ha ez a mentalitás ragadós, abból az összes mikro- és makroközösség profitál; számomra talán ez a legfőbb üzenete látogatásának.


P.T.

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít