Menu

Látogatás az ipartelepen – jól szigetelve

2015-06-04 11:40:15

 

A képviselő-testület tagjai szerdán délután ismét gyárlátogatásra indultak. Ez alkalommal a jászberényi ipartelep egyik régi vállalkozását keresték fel. Az Ilpea-Profext Kft.  műanyag feldolgozással foglalkozik, annak is egy speciális területével. Itt készítik az Electrolux különböző hűtőberendezéseinek ajtaihoz a tömítő profilokat.


Ennek a cégnek a története is a Lehel Hűtőgépgyárban gyökerezik. Takács László 1987-ben alapította a Hab Gmk-t, mely lágy pvc profilok gyártásába fogott. A lehetőségek változásával a vállalkozás hamarosan kft-vé növekedett. 1992-ben a Profext Műanyagfeldolgozó Kft.-nek már 1 millió forintos alaptőkéje volt. Egy év sem telt el, s a nemzetközi piacon jól ismert, olaszországi központú Ilpea cég szerzett tulajdont a kft-ből, s ezzel nagyarányú műszaki fejlesztések kezdődtek el. Hamarosan az egyesülés is bekövetkezett, így ma Ilpea-Profext néven ismerik a jászberényi üzemet.
 

 

alt



Az ipari technológiák szüntelen fejlődése itt is követelmény volt, így a gyártóbázis fejlesztése, a környezetvédelmi nemzetközi és hazai normák teljesítése újabb és újabb változásokat hozott. Az 1996-ban épített 2000 m2-es csarnok mellé 2000-ben egy másik is épült, ahol a kemény műanyag feldolgozása is elkezdődött. A cég az Ilpea csoport tagjainak is szállít termékeket, de Romániában, Oroszországban, Olaszországban is vannak megrendelőik. Az Electrolux Lehel Kft. – mely a termelés 80%-át viszi el – mellett Jászberényben a Dometic, Árokszálláson a Carrier cég is felhasználja termékeiket.


A vállalkozás jelenlegi vezetője – az alapító fia – Takács Roland tájékoztatójában elmondta, hogy az alapítás óta minden évben tudták az árbevételt növelni. Csak a 2014-es évben volt egy kisebb megtorpanás. Ez évben is van munkájuk bőven, amit műszakok szervezésével tudnak megoldani. A dolgozói létszám jelenleg 120 fő. A 2,5-3 milliárdos árbevételükkel a közép vállalati kategóriába tartoznak. Egy újabb termék gyártását kezdték el 2011-ben, zuhanykabinok szigeteléséhez való tömítés gyártásával bővült a palettájuk. Ez azt is eredményezte, hogy az Ipartelep úti üzemüket ismét kinőtték, így egy újabb üzemcsarnok létesítését tervezik.

 

alt




A képviselők, a vendégek több csoportban tekintették meg az üzemek belsejét, a gyártás folyamatát, a termékek skáláját.  A jó tömítés kulcsfontosságú a hűtő-fagyasztókészülékeknél. Takács Roland kiemelte, hogy az energia-fogyasztást jelentősen növelheti egy rossz ajtószigetelés. Azt is megmutatta a cégvezető, hogy milyen fortélyokat tud már egy mai szigetelő profil. Ha elromlik, egyszerűen le lehet választani, s könnyedén újat felhelyezni. Az üzemszervezésben is igazodnak a megrendelésekhez, így náluk raktározás szinte nincs, a kiszállítás folyamatos.


Fehér asztal mellett folytatódott a beszélgetés, s szóba kerültek azok a témák, melyek egy dinamikusan fejlődő cég számára fontosak.


KE

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít