Menu

Napsütés, lila köd

Napsütés, lila köd

Ősz van, elhullanak a Jászberényi FC bajnoki pontjai is. A Békéscsaba 1912 Előre tartalékcsapata is győzni tudott a Sportpálya utcában. Akadtak hiányzói a JFC-nek, és a mérkőzés utolsó harmadát emberhátrányban kellett lejátszaniuk, de a békéscsabai fiatalok egyszerűen jobban mentek. Ilyés Tamás például három gólt szerzett.

A hazai védelem többször „megaludt”, a vendég lilák kapujára tartó labdák pedig - leszámítva két kapufát, és persze Sárossy nagyon eltalált lövését az egyenlítő gólnál - a ’csabai kapus, Apró Ármin (az előző bajnokságban még a JFC játékosa volt) kezei között végezték. Nem hatott a lelátóról érkező „Tüzeljetek, mer’ jön a hideg!” felszólítás sem. Asztalos Dávid (JFC) a 60. percben megkapta a második sárga lapját, és csendben kiállt. Egy ideig úgy tűnt, hogy a Jászberényi FC elkerülheti a hetedik vereségét, aztán mégsem. Mindez nagyjából az őszi szezon felénél.

(Egy régi Jászberény-Békéscsaba meccsen, emlékszem, 2 - 0-ra nyertünk, Szabó Imre volt az edző, Ládi Jóska a legjobb csatár, zuhogott az eső, a vendégekkel nagyon hangos és fiatal drukkerek érkeztek, akik közül többen is fehér ingben és lila nyakkendőben ugráltak az öreg lelátón. Az eső nem érdekelte őket, és az sem, hogy kikapnak, énekeltek és ugráltak, vagyis szurkoltak. Az egyik rövid rigmusuk ma is a fülemben cseng: „Lila, fehér, lila, jó a magyar p.na!”… Hogy valami jót is írjak.)

***

Labdarúgó NB III., Keleti csoport, 2021-2022., 12. forduló:

Jászberényi FC - Békéscsaba 1912 Előre II. 1 - 3 (1 - 2)

Gólok: Ilyés Tamás a 4. percben (0 - 1), Sárossy Dániel a 17. percben (1 - 1), Ilyés Tamás a 21. percben (1 - 2), Ilyés Tamás a 90. percben (1 - 3)

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít