Menu

Személycserékkel zárta a májust a jászberényi városvezetés

Személycserékkel zárta a májust a jászberényi városvezetés

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere Facebook bejegyzésében jelentette be, hogy a „Szer nélkül a teljes életért” projekt élén a város vezetése személycserét hajtott végre. Szatmári Antalné feladatait ezentúl dr. Pető Katalin látja majd el. 

Még tavaly nyáron a város előző vezetése nyert kilencvenhétmillió forint pályázati támogatást a projekt megvalósítására, melynek célja a közösségek és a családok bevonásával célzott egészségfejlesztés és ismeretátadás.

Budai Lóránt azt írta facebook oldalán, hogy az elmúlt időszak történései fényében és a pályázat sikeres lebonyolítása érdekében a város vezetése úgy határozott, hogy a projekt élén személycserét eszközöl.

"A mai nappal megköszöntem a munkáját a projekt eddigi vezetőjének, Szatmári Antalnénak és a szakmai grémium irányítására dr. Pető Katalint kértem fel. Doktornő személye és a pályázatban dolgozók szakértelme garancia arra, hogy a 2021. január 31-én záródó projektben meghatározott célok a lehető leghatékonyabban kerüljenek megvalósításra" – olvasható Budai Lóránt, Jászberény polgármester facebook bejegyzésében.

Változás történt a "Humán szolgáltatások fejlesztése a Jászberényi kistérségben” című pályázat vezetésében is. Az 500 millió forintos felzárkóztató projekt célja többek között a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítése. Budai Lóránt facebookos tájékoztatójában azt írta, a támogatási összeg leghatékonyabb felhasználása, azaz a pályázat minél sikeresebb lebonyolítása érdekében már számtalan lépést tettek. Ennek egyik fontos eleme volt, hogy a szakmai vezetésben itt is változások történtek. A több jászsági településből álló konzorciumot Gáspár Csaba helyett május végétől Hamar Katalin irányítja.

Tamás Zoltán szintén a facebookon reagált a személycserékre: "A rendkívüli jogrend igen sok mindenre felhatalmazta a polgármestert, hogy döntsön átruházott hatáskörben, amíg nem üléseznek a bizottságok és a képviselő testület. Személyi kérdések döntésében azonban nem adott jogkört, ilyen a hivatal átszervezése, felügyelő bizottság leváltása, stb. Azt felejtik el, hogy minderről a testületnek az első ülésen rá kellene bólintani, hogy érvényesek legyenek a döntések. Ráadásul egyeztetést sem kezdeményeztek a Fidesz frakcióval sem."

A Fidesz helyi frakciójának vezetője ugyanebben a bejegyzésében jelezte, hogy a héten sajtótájékoztatót tartanak a témában, ahol részletesen is ismertetik véleményüket a városvezetés döntéseiről.

Utoljára frissítve:kedd, 02 június 2020 10:53
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít