Menu

Koncerttel zárul az Eötvös Alapítvány mesterkurzusa

Koncerttel zárul az Eötvös Alapítvány mesterkurzusa

Koncerttel zárul az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mesterkurzusa szombaton a Budapest Music Centerben.

A CAFe Budapest Fesztivál részeként megvalósuló koncerten Aaron Holloway-Nahum Ezra's Nursery és Alex Nante Dynamis című művének ősbemutatója mellett Mozart B-dúr szerenádja hangzik el. Az esten közreműködik Camilla Hoitenga (fuvola), Cathy Milliken (oboa), Horia Dumitrache (basszusklarinét), Lakatos György (fagott), Kovalcsik András (kürt), az Óbudai Danubia Zenekar szólistái közül Antonio Casagrande (nagybőgő), Belej Márton és Eredics Zsófia (oboa), Tószegi Bernát és Komori Yuri (klarinét), Szűcs Zoltán és Bodnár Gergő (basszetkürt), Szilágyi Kristóf, Sarah Tako és Keszera Éva (fagott), Tekula Endre, Korsós András, Csabay László és Benyus Péter (kürt), vezényel Szu-Han Jang, Toby Thatcher és a mesterkurzus kiválasztott karmesterei - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Az Eötvös Péter Alapítvány Eötvös Péter és Vajda Gergely vezetésével nemzetközi mesterkurzust hirdetett fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek, amelynek témája ezúttal a fúvósötös műfaja, valamint Mozart Gran Partitája volt. A világ minden tájáról érkező karmesterek közösen vezényelhették Mozart klasszikusát, valamint megismerkedhet a fiatal szerzők kortárs darabjaival. A kurzuson a fúvósötös szólista tagjai is tanítottak, hangszerük sajátosságairól, az adott hangszerre való komponálás kihívásairól.

A két nemzetközi hírű szólista művész, Camilla Hoitenga és Cathy Milliken első alkalommal tanított és ad koncertet Budapesten kiváló magyar zenészek társaságában, Eötvös Péter tanítványaival. A koncert egyúttal az alapítvány által meghirdetett három éves Mentorprogram 2018-as eseményeinek zárása is.

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.