Menu

Sütőtökös-csicseriborsós piláf

Sütőtökös-csicseriborsós piláf

Nem tudod, mi a bánat az a piláf? Ha nagyon egyszerűen szeretnénk meghatározni, akkor ha húsból készül, egy rizses húsnak felel meg, ha pedig zöldségből, akkor zöldséges rizs. Ellenben amennyire egyszerűnek hangzik, annál ízletesebb ez az étel!


hozzávalók / 4 adag
0.5 kg sütőtök
0.5 közepes db kelkáposzta
34 dkg csicseriborsó
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg rizs (főtt)
1 tk mustármag
1 teáskanál római kömény
2 teáskanál kurkuma
6 dl alaplé
2 ek vaj
só ízlés szerint

elkészítés
A sütőtöknek csak a felére lesz szükségünk, ezt fogjuk, és egy kanál segítségével kiszedjük a magját. Majd kockákra vágjuk fel.

A vajat egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg, és szórjuk meg mustármaggal, amit kicsit pirítsunk meg. Erre szórjuk rá az apró kockákra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, úgy, hogy közben még megszórjuk a római köménnyel és a szeletekre vágott fokhagymával is.

Öntsük a serpenyőbe a kockára vágott sütőtököt, amit sózzunk, majd öntsük fel az alaplével, és fedjük le. Így lassú tűzön 10 percig főzzük.

Ha már majdnem megfőtt a sütőtök, szórjuk meg kurkumával, adjuk hozzá a csicseriborsót, és keverjük jól össze.

A főzés vége előtt szórjuk a serpenyőbe a felvágott kelkáposztát, és keverjük össze az egészet. Pár perc kell csak a kelkáposztának, mivel nem akarjuk szétfőzni, azt szeretnénk, ha roppanós maradna még picit.

Ha kész a zöldséges ragunk, adjuk hozzá az előzőleg megfőzött rizst, és keverjük rendesen össze az egészet. Majd tálalhatjuk is azonnal!

Nézd meg a Nosalty.hu-n, mennyi zsetonból tudod ezt összehozni!

Utoljára frissítve:szombat, 03 november 2018 16:18
Tovább a kategóriában: « Magyaros csilisbab Hamis tiramisu »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít