Menu

Tengermély hullámok

Tengermély hullámok

A művészet főképp szabad és radikális. A dal nem szavazócédula, az előadó nem agitátor. A zenész arról zenél, amiről akar, és úgy, ahogy jónak látja. Ez a közönség érdeke is. Minden zene. Mi magunk vagyunk a zene. Nem tudjuk sokszor, hogy zenében beszélgetünk. A zenét ünnepeljük minden koncerten. Amikor zenét hallgatunk, odafigyelünk valakire, aki nem mi vagyunk. Steven Tyler, az Aerosmith Jagger-szájú énekese kisgyerekként az édesanyja elé állt, és azt mondta: „Ha felnövök, rocksztár akarok lenni!” Az anyukája rövid töprengés után azt válaszolta: „A kettő együtt nem fog menni.”

A Tenger zenekar az első koncertjét Jászberényben adta. Az első lemezük a Glowing (Izzás) címet viseli, két nap alatt megvolt hozzá az összes szám. Súlyosan érzelmes, mélységesen könnyed és angol nyelvű dalokkal debütáltak. Már a második lemezükről is játszottak, az ősszel jelenik meg, pedig még az első sincs meg mindenkinek. A dalgazdagok valamennyi kezükkel szórják a kincseiket. Ahogyan elmondták, a zenekar spontán szövődő barátságokra épül, és az énekes-gitáros-dalszerző Kun Dóri (Kundóri) szólóprojektjének egyfajta kiteljesedése.

Dóri hullámlovas. „A hullámokra bízni magunkat: szédülés, horzsolások, teljes boldogság, pont ilyen érzés a fiúkkal játszani” - nyilatkozta. „Tudjátok - mondta két dal között a mozi klubszínpadán -, csendes-szomorkás dalokat írtam eddig, de most már, hogy ezek a fiúk itt vannak velem, mérgeseket is tudok… és a Street Walking, ez az egyetlen pozitív hangulatú szám, amit életemben írtam…”

A Tenger zenéjének hangulata és Kundóri éneke, talán egy hirtelen jött hullám miatt, Suzanne Vegára emlékeztetett. Az amerikai lány a nyolcvanas évek közepének népszerű nagyvárosi rocktrubadúrja volt, nagyon nőben, amolyan helyes csaj, kicsit „kótyagos” és magányos imázzsal. Vigyázz, ha angyal! Néha olyan egyszerű, de vigyázz, akkor is ismerd fel, amikor éppen rövid szoknyát és piros kardigánt visel.  A Tengerben senki sem magányos, sötétből fényt kevernek. Apály és a dagály, de szemben, a tűzfalon nem háborog a tenger. Napi egy óra dark rock, és a haza fényre derül, vagy nem derül, de nekünk már nem számít.

****

A Tenger zenekar (Kundóri: ének, gitár - Hlavaty Tomi „Afgán”: dob - Demény Gergő: gitár - Pesti Matyi: basszusgitár) 2021. szeptember 4-én, az énekesnő szülővárosában, Jászberényben, a Lehel Film-Színházban lépett először a nyilvánosság elé, megilletődöttség nélkül. Külön köszönet Esterházy Péter, Garaczi László, valamint az Európa Kiadó és a Bikini zenekar szíves „közreműködéséért”.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít