Menu

Darázs Istvánt gyászolja a magyar sporttársadalom

Darázs Istvánt gyászolja a magyar sporttársadalom

Súlyos veszteség érte Jászberény, a Jászság és az ország sportéletét. Hosszú, súlyos betegség következtében életének 65. évében kedden elhunyt Darázs István, aki a magyar gör- és rövidpályás gyorskorcsolyázás meghatározó személyisége volt.

Jászberényben dolgozott a női kézilabdázóknál, ő volt a magyar bajnok Lehel HC jégkorongcsapatának a szakosztályvezetője, majd a nagy sikereket elért gör- és gyorskorcsolyázók vezetője is. Utóbbi két sportág országos vezetésében is jelentős szerepet játszott.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség gyorsasági ágazatának irányítójaként meghatározó szerepe volt a sportág fejlődésében. Ő volt az, akinek irányításával a szakág versenyzői 2013-tól egyre szebb eredményeket értek el, s ő hívta Magyarországra a kínai edzőnőt, Li Na-t, akinek irányításával a magyar férfi váltó 2018-ban olimpiai bajnoki címet nyert. Gyermekei, Rózsa és Péter is válogatott gör- és rövidpályás gyorskorcsolyázók voltak, akik számos nagy világversenyen szerepeltek eredményesen. Ő volt az egyik főszervezője a 2000-es, jászberényi utcai görkorcsolya Európa-bajnokságnak, amely a mai napig a legnagyobb nemzetközi sportesemény volt Jászberényben.

Darázs Istvánt gyászolja Jászberény, a Jászság és Magyarország sporttársadalma.

 

Utoljára frissítve:szerda, 29 január 2020 10:23
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.