Menu

Kétharmados győzelem

Kétharmados győzelem

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjában a 34. forduló mérkőzéseit játszották a csapatok. A Jászberényi FC a közvetlenül mögötte álló füzesgyarmatiakat fogadta. A találkozón ott volt kollégánk, Kun Tibor is. Fotó: Gémesi Balázs

Sokáig várakozni valamire: előbb fásulttá tesz, utóbb lemaradsz róla, vagy lekésed a kezdést. A vasárnapi bajnoki 33. percében értem ki a pályára, 1 - 0-s berényi vezetésnél. Legutóbb a 16. fordulóban voltam meccsen, hat hónapja már, de a járvány nem játék, a foci sem az, és nem is élet-halál kérdése, több annál. Jobb helyeken mindenképpen.

Az első félidőből egy szépen összerakott JFC-lesgól maradt még, ami feljegyzésre érdemes volt, de a harmadik helyen álló hazai csapat irányított a dobogóra felkapaszkodni készülő füzesgyarmatiak ellen. Az irányítás a második félidőben sem csúszott ki a vendéglátók kezéből, és hat perc alatt eloszlattak minden kétséget a győzelemért járó három pont sorsával kapcsolatban. („Ezt má’ nem fordíjjátok meg!”)

A lelátó még ritkás népe ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: „Csavar’ rá, csavar’ rá!” A vendégeknél a kezdőcsapat felét külföldi játékosok, többségében románok alkották, kaptak rendesen, nem túl szofisztikált megjegyzéseket, még a „fénylő Románia” fájhatott a legkevésbé, ha hallották, értették egyáltalán. Az egyik jászberényi labdarúgó, Lőrincz Attila, aki nagyszerűen játszott, viszont hallotta és értette, és amikor épp állt a játék, higgadtan kiszólt a lelátóra: „Ne románozzatok!” A válasz sem késett: ”Nem mondtuk, hogy cigány!”

A JFC megerősítette dobogós pozícióját, a szezonból négy játéknap van hátra.

*** és fél

Labdarúgó NB III., Keleti csoport, 2020-2021-es bajnokság, 34. forduló:

Jászberényi FC - Füzesgyarmati SK 4 - 1 (1 - 0)

8. perc: Aranyos átadásból Pálinkás szerzett gólt. Hiszek azoknak, akik látták (1 - 0).

59. perc: Lőrincz Pálinkást játszotta meg jól, aki a bal alsó sarokba lőtte a labdát (2 - 0).

62.perc: Lőrincz labdájával Deli is a bal alsó sarkot találta telibe (3 - 0).

65. perc: Lőrincztől indult a játék, Pálinkás Delihez passzolt, Deli pedig átemelte a labdát a védőjén, aztán a kapu bal oldalába zúdította. Kivételesen szép gól volt (4 - 0).

80. perc: Cigan váratlanul egy védhetetlen lövést eresztett el a berényi kapu jobb alsó sarkába (4 - 1).

 

Utoljára frissítve:hétfő, 10 május 2021 20:30
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít