Krémsajtos-cukkinis csirkemell
Villámgyorsan elkészíthető könnyű és finom ebéd vagy vacsora. Nem túl dekoratív de legalább ronda és finom.
Villámgyorsan elkészíthető könnyű és finom ebéd vagy vacsora. Nem túl dekoratív de legalább ronda és finom.
Azt mondják, kevés halat eszünk, hát itt az ideje ezt orvosolni egy igazi halászlével!
A sütőt melegítsük elő 200 C-ra. Kenjünk meg vajjal 4 db sütőpapírt, majd óvatosan fektessük rá a sóval, borssal bőségesen meghintett halszeleteket. Az olajat és a vajat forrósítsuk fel, majd pirítsuk halványbarnára a mandulát. Keverjük hozzá a mazsolát, a fokhagymát és a fűszereket, azután pirítsuk további 2 percig.
Először készítsük el a kenyereket: keverjük össze a petrezselymet a vaj felével. Kenjünk meg 3-4 szelet kenyeret mindkét oldalukon a petrezselymes vajjal, a többi kenyeret pedig a sima vajjal. Vágjunk a kenyérszeletekből kicsi szíveket egy szív alakú kiszúrót használva. Mérsékelt tűzön süssük aranybarnára a kenyereket.
Egy éles késsel vágjuk a karfiolt és a brokkolikat kicsi, egyenlő nagyságú rózsákra. Főzzük a 2-féle zöldséget külön edényben sós vízben, amíg megpuhulnak, de még élénk a színük. Csöpögtessük le, öblítsük le, mad hagyjuk jól lecsöpögni.
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Először a bárányt készítsük elő. Mindegyik darabot vágjuk félbe és a csontok végéről 5 cm hosszan távolítsuk el a húst. A csontokat kaparjuk tisztára és csomagoljuk fóliába.
Tisztítsuk meg a garnélarákot: vegyük le a páncélját, fejét, lábait, de a farkát hagyjuk rajta. Süssük puhára a vajon a hagymát, fokhagymát és a csilit 3-4 perc alatt. Keverjük bele a kurkumát és a koriandert, majd főzzük még 2 percig.
Forrósítsuk fel az olajat és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zellert és a bacont. Pirítsu puhára a hozzávalókat. Vegyítsük bele a húst és magasabb fokozaton, folytonos kevergetés közben süssk barnára. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 230 C-ra. A citrom és a narancs héját öntsük fel a citromlével, majd keverjük hozzá a hagymát, a fokhagymát, a vajat, a curryt és a narancslésűrítményt.