Menu

A második negyed döntött a Sopron javára

A második negyed döntött a Sopron javára

Szerdán három mérkőzéssel folytatódott a Tippmix NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság. A Jászberényi KSE Sopronban kezdte a 2020/2021-es szezont, s a katasztrofális második negyednek „köszönhetően” vereséget szenvedett. Fotó: mkosz.hu

Az új szezon második fordulójában – az elsőhöz hasonlóan – ismét csak három mérkőzést tudtak megrendezni. Ráadásul az egyik találkozó az ötödik fordulóból előrehozott mérkőzés volt. A Sopron, a DEAC, az Atomerőmű és a Kecskemét már a második, a Szolnok és a JKSE az első bajnokiját játszotta a szerdai napon.

A mieink soproni találkozója egy kiegyenlített első negyeddel kezdődött, melynek végén 22-17-re a hazaiak vezettek. Semmilyen jele nem volt annak, hogy a második 10 percben a házigazdák már eldöntik majd a találkozó sorsát. Míg nekik minden, addig a mieinknek szinte semmi sem sikerült ebben a játékrészben és a soproniak nem kevesebb, mint 25 (!) ponttal nyerték ezt a játékrészt (34-9). Így azután a félidőben 56-26-ra, azaz 30 ponttal vezetett a Sopron KC. Bizony felsejlett egy katasztrofális vereség képe is a nagyszünetben, de szerencsére Csurovics mesternek sikerült rendet tenni a fejekben.

A soproniakat talán túlságosan megnyugtatta a nagy előny, míg a mieink szerették volna bizonyítani, hogy sokkal többre képesek, mint amit az első félidőben bemutattak. Ennek eredményeként 15 ponttal nyertük a harmadik negyedet. Az előző tíz percben szerzett 9 ponttal szemben 31-et szereztek kosarasaink és felére csökkentették hátrányukat (72-57). Sőt, a záró tíz percben tízen belülre is felzárkóztunk, ám 8-9 pontnál jobban nem sikerült már a hátrányunkat csökkenteni. Végül a soproniak megérdemelten nyerték meg 92-83-ra a találkozót.

Egy értékelhetetlen második negyedet követően felállt a padlóról csapatunk, de 30 pontos hátrányt nem volt képes ledolgozni. Ekkora előnyt pedig egyetlen másik együttesnek sem adhatunk, mert ez egyenlő lesz a vereséggel. Hogy min kell javítani a Szeged elleni hazai mérkőzésig? Mindenképpen pontosabban kell dobnunk, merta  83 dobott pont ugyan nem tűnik rossznak, de a dobási hatékonyságunk így sem volt igazán jó. No, meg nem lehet még egyszer 34 pontot kapni egy negyedben. Sokkal kiegyensúlyozottabban kell játszani, s akkor hazai pályán megszerezhetjük szezonbéli első győzelmünket vasárnap a Szeged ellen. Persze a Szeged sem feltett kézzel érkezik, s bizony nem lesz könnyű az a találkozó sem.

A soproniaknál a Boriszov, Dillard, Thompson, Wideman, Jogéla idegenlégiós sor összesen 87 pontot szerzett, míg a JKSE idegenlégiósai – Penn, Donaldson, Radukics és Milicsevics - 58 pontig jutottak.

Sopron KC - Jászberényi KSE 92-83 (22-17, 34-9, 16-31, 20-26)

Sopron KC: Dillard 20/12, Thompson 26/3, Sitku -, Takács 3/3, Wideman 18, Csere: Csataljai -, Schöll 2, Borisov 15/3, Jogela 8/3, Halász -.

Jászberényi KSE: Penn 18/9, Donaldson 24/12, Katona 3/3, Radukics 11/3, Milicsevics 5/3, Csere: Filipovics 6, Füzi -, Brbaklics 16/6, Czirbus -, Ruják -.

A találkozót követően a szakvezetők és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a találkozón történteket (forrás: mkosz.hu)

Kostas Flevarakis, a Sopron KC vezetőedzője: - Ez az első győzelmünk a bajnokságban. Elmondtam a játékosaimnak is, hogy a szezon elején szerzett győzelmek most talán még többet érnek, mint a nagy diadalaink az előző bajnokság végén, mert nem tudunk úgy készülni, ahogyan szeretnénk, a csapatunk még nincs készen. Nem lehet hét játékost forgatva játszani, nagyobb rotációra lenne szükségünk. A mai mérkőzés után nagyon tisztelem a Jászberényt, mert az első félidőben összeszedett hátrány után sem adták fel. Sokan azt hiszik, hogy könnyű egy ilyen első félidő után fenntartani ezt a teljesítményt, de nem az. A Jászberény kihasználta, hogy leeresztettünk, de szerencsére megnyertük a mérkőzést. Az első félidőre büszkék lehetünk, a másodikból tanulnunk kell.

Miljan Csurovics, a JKSE vezetőedzője: - Nehéz mérkőzés volt, főleg a második negyed után. Nem is értem, mi történt ott, harmincnégy pontot kaptunk. Voltak ilyen problémáink a felkészülés alatt is, de az ilyen mérkőzéseken tudjuk igazán megmutatni, hogy van tartásunk. Végig irányítani kell, ha nyerni akarunk, ezt most nem tettük meg, de végig küzdöttünk.

Bernard Thompson, a Sopron KC játékosa: - Jól küzdött a Jászberény. Mi megvalósítottuk, amit az edzőnk kért az első félidőben, a másodikban viszont visszaestünk.

Donovan Donaldson, a JKSE játékosa: - Jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben a Sopron jobban koncentrált, jól dobott kintről és kihasználta a hibáinkat.

A szerdai játéknap másik két mérkőzésének eredménye

Szolnoki Olajbányász – DEAC 88-76 (27-18, 20-2, 12-22, 29-16)

Atomerőmű SE – Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét 87-77 (24-8, 26-28, 17-19, 20-22)

Utoljára frissítve:csütörtök, 08 október 2020 09:53
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.