Menu

Kétszeri hosszabbítás után vereség a Zetétől

Kétszeri hosszabbítás után vereség a Zetétől

A körmendiek elleni, idegenbeli sikert követően a Zalakerámia ZTE KK elleni hazai találkozón az újabb siker reményében léptek pályára a JKSE kosarasai. Ez végül nem sikerült, mert egy végletekig kiélezett, fordulatos találkozón, kétszeri hosszabbítás után a vendégeké lett a győzelemért járó két bajnoki pont. Fotók: Gémesi Balázs.

 Az elmúlt hét végén, szombaton a forduló meglepetését okozta a Jászberényi KSE, hiszen a 21 forduló után nyeretlenül álló együttes idegenben győzte le az élmezőnybe tartozó körmendieket. Ugyanekkor a Zalakerámia ZTE KK simán kikapott hazai pályán a szegediektől. Azaz, a két csapat keddi, a 10. fordulóból elhalasztott találkozóján méltán bizakodhattunk, hogy közelebb kerülünk a táblázaton előttünk álló zalaegerszegiekhez.

Nem is kezdődött rosszul a találkozó számunkra, hiszen egy negyednyi játék után 7 ponttal vezettünk (22-15). Igaz, nem játszottak ellenállhatatlanul fiaink, de a vezetés megvolt. A folytatás azonban nem úgy alakult, ahogy reméltük. Szétesett a védekezésünk és a támadásaink sem voltak elég hatékonyak. A vendégek pedig rendre kosárral büntették hibáinkat. Így azután nem volt meglepő, hogy a nagyszünetre már 4 pontos vendégelőnnyel mentek a csapatok (41-45).

A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott. Többször is egyenlítettünk, ám a játékrész végét ismét elrontottuk. A zalaegerszegiek hat pontra növelték előnyüket a negyedik negyed kezdetére (61-66). Nem változott a játék képe egészen a 37. percig. A ZTE vezettet már 12 ponttal is, ám a rendes játékidő hajrájában a vendégek keze is megremegett. Talán túl korán elkönyvelték, hogy már megvan a két pont, s ez megbosszulta magát. Már csak 9,6 másodperc volt a játékidőből, amikor egyenlítettünk (90-90) és mivel nem született újabb kosár, így jöhetett a hosszabbítás.

A lélektani előny nálunk volt, hiszen nagy hátrányból mentettük hosszabbításra a mérkőzést és ez látszott is az első hosszabbítás kezdetén. Az öt perc első felében szinte minden sikerült és 102-94-re elhúztunk. Ekkor meglehetősen reménytelennek tűnt a vendégek helyzete, ám jött az újabb fordulat. Elég volt két eladott labda, s máris 102-98 állt az eredményjelzőn. Sőt nem egészen négy másodperccel a hosszabbítás vége előtt már csak két ponttal vezettünk (105-103). Hogy a vendégeknek az utolsó pillanatokra is maradt esélye, azt annak köszönhették, hogy három büntetőt is rontottunk ebben az öt percben. A hosszabbítás ideje éppen lejárt, amikor a játékvezetők egy zalaegerszegi dobásnál, amelyik egyébként célt tévesztett, személyi hibát fújtak. A mieink reklamáltak, videózás következett és maradt az ítélet. Duren pedig bedobta mindkét büntetőt és jöhetett az újabb hosszabbítás (105-105).

 

A második hosszabbítást is mi kezdtük jobban (109-105), de ezzel el is lőttük az utolsó puskaporunkat. Ugyan 110-109-re még a mieink vezettek ám innen már csak vendég pontok születtek. A mieink sajnos rendre elhibázták támadásaikat és védekezésben sem tudtunk lépést tartani az egerszegi támadókkal. Így a találkozó végén a vendégek örülhettek (110-117).

Igazán fordulatos, izgalmas mérkőzést vívott a két csapat, de a színvonal nem emelkedett a közepes fölé. Időnként mindkét oldalon bosszantó hibák borzolták a kedélyeket a szép megoldások mellett. Érdekesség, hogy dobáshatékonyságban jobbak voltunk, s több lepattanót is szereztünk mint ellenfelünk, de 24-szer adtuk el a labdát, s ezekből 25 pontot szerzett az ellenfél. Mindkét együttes 9-9 büntetőt hagyott ki, s míg nálunk 22 pont jött a padról, addig a vendégek cseréi 34 pontot szereztek. Igazán nagy különbség abban volt, hogy míg nálunk csak három játékos tudott 10 pontnál többet szerezni, addig a zalaegerszegieknél heten is átlépték a kétszámjegyű határt. Így azután hiába szerzett 30 pontot Williams és 27 pontot Coleman a találkozót a vendégek nyerték.

Az is nagy kérdés persze, hogy hány pályán fújták volna be a játékvezetők az első hosszabbítás utolsó utáni pillanatában azt a személyi hibát, amelyikkel egyenlíteni tudott a Zete. Ezzel együtt sem lehet azonban azt állítani, hogy érdemtelenül nyerte meg a találkozót a vendégcsapat, amelyik a rendes játékidő végén kiengedte kezéből a győzelmet, majd a hosszabbításban mínusz nyolcról jött vissza. Talán úgy lehetne összefoglalni a látottakat, hogy közepes színvonalú, fordulatokban gazdag találkozó végén a szerencsésebb csapat győzött. Persze a szerencsét ki is kellett harcolni!

Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK h. u.: 110-117 (22-15, 19-30, 20-22, 29-23, 15-15, 5-12)

Jászberényi KSE: Kinney 9, Füzi 7/3, Comelan 27/3, Williams 30/12, Primorac 15. Cserék: Garrett 7/3, Katona -, Brbaklics 6, Filipovic 9, Czirbus -.

Zalakerámia ZTE KK: Duren 26/6, Donaldson 18/3, Wiggs 18/6, Völgyi 2, Vuko 19. Cserék: Simon 11/9, Polster -, Bonifert -, Szabó 11/6, Glenn 12.

Szerdán újabb három mérkőzést játszottak az NB I A-csoportjában. A Sopron hosszabbítás után győzte le szombati ellenfelünket, az OSE Lions gárdáját. A Szolnok Székesfehérváron verte az Albát, míg a Falco meglepő vereséget szenvedett hazai pályán az Atomerőmű SE ellen. Utóbbi két eredmény egyben azt is jelentette, hogy a szolnokiak átvették a tabellán a vezetést a szombathelyiektől.

Sopron KC – OSE Lions hosszabbítás után 85-83

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász 70-85

Falco Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE 80-93

 Szombaton a 26. forduló mérkőzései következnek. A párosítások:

18.00 óra: Jászberényi KSE – OSE Lions

18.00 óra: DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

18.00 óra: Szolnoki Olajbányász – PVSK VEOLIA

18.00 óra: Atomerőmű SE – Alba Fehérvár

18.00 óra: Sopron KC – Egis Körmend

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK

 

Utoljára frissítve:csütörtök, 04 március 2021 10:37
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére
Info for bonus Review William Hill here.